Adana’dan Beyrut’a gıda ihracatı

Adana Ticaret Odası tarafından yürütülen “Beyrut-Adana Ticaret Köprüsü” projesi kapsamında Lübnan’a zeytin ve turşu gönderildi.

Adana’dan Beyrut’a gıda ihracatı

Adana Ticaret Odasınca yürütülen “Beyrut-Adana Ticaret Köprüsü” projesi kapsamında Lübnan’a zeytin ve turşu ihraç edildi.

Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, yaptığı yazılı açıklamada, ihracata büyük önem verdiklerini belirtti.

Yeni pazar arayışları çerçevesinde Adana Tanıtım ve Kalkınma AŞ (ATAK) iş birliğiyle Lübnan pazarına yöneldiklerini ifade eden Menevşe, hazırladıkları “Adana-Beyrut Ticaret Köprüsü” projesi kapsamında Lübnan’a ilk olarak zeytin ve turşu ürünleri gönderdiklerini bildirdi.

Menevşe, şunları kaydetti:

“Ticaret heyetlerinin ziyaretleri ve ikili iş birliği görüşmeleriyle taraflar ilk temaslarını kurdu. Bu kapsamda bir firmamız, Adana ile Beyrut yakınlaşmasını ihracata dönüştürmeyi başaran üyelerimiz arasında yer aldı. Bu gelişmenin ihracat yapmak isteyen tüm üyelerimizin motivasyonunu yükselteceğine ve önemli bir örnek oluşturacağına inanıyorum. Önümüzdeki günlerde birçok üyemizin de bu girişimlerimiz vesilesiyle Lübnan’a ihracat yapmasını bekliyorum.”

Lübnan’a zeytin ve turşu ihraç eden firmanın yönetim kurulu üyesi Erdinç Güneyli de Lübnan’ın gerek kendi iç piyasası gerekse Ortadoğu ve Afrika ülkelerine erişim açısından önemli bir pazar olduğunu belirtti. Güneyli, “Lübnan’ın en büyük gıda firmalarından biriyle anlaştık ve ilk ihracatımızı gerçekleştirdik. Lübnan, Adana için çok önemli bir pazar ve bu proje sayesinde biz de firma olarak önemli bir fırsat yakalamış olduk.” ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X