Aday adaylığı için başvurular sürüyor

1 Kasım seçimleri için aday adaylığı başvuruları devam ederken, siyasi partilerde 7 Haziran seçimlerine oranla daha sakin günler yaşanıyor.

Aday adaylığı için başvurular sürüyor

SEYİT GÜNDOĞAN 

Seçim kararının alınmasının ardından, milletvekili aday adaylığı için siyasi partilere başvurular  başladı. AK Parti için başvurular 3 Eylül’de sona erecek. CHP’de başvuru süresi 7 Eylül’de biterken, MHP’de ise 6 Eylül’de tamamlanacak. Seçimlerin 1 Kasım’da yapılacak olması nedeniyle zaman darlığı göz önüne alındığında, siyasi partilerde 7 Haziran seçimleri kadar heyecan ve hareket olmaması dikkat çekiyor. 

LİSTELERDE KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK BEKLENMİYOR

7 Haziran seçimleri için AK Parti’de 235, CHP’de 73, MHP’de ise 57 aday adayı başvuru yapmıştı. 1 Kasım seçimleri için aday adayı başvuru sayısının bu rakamlara çıkması beklenmezken, partiler 18 Eylül’e kadar listelerini YSK’ya teslim etmek zorunda. Listelerde özellikle 7 Haziran seçimlerinde adaylarını ön seçimle belirleyen CHP ile MHP’de köklü değişiklikler beklenmezken, AK Parti’nin listesinin nasıl olacağı ise tam bir muamma.   

      

İL BAŞKANLARI İDDİALI KONUŞTU

AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, şu ana kadar 100 adet başvuru dosyası alındığını ifade ederek, kısa süreli bir seçim olacağından çok güçlü bir değişim beklentisi olmadığı için daha fazla müracaat olmayacağını düşündüğünü söyledi. Listede kimlerin olacağına, aynı isimlerin girip girmeyeceğine genel merkezin karar vereceğine dikkat çeken Torun, “Bizim AK Parti olarak amacımız her zaman mevcut vekil sayısını ve oy oranının üstüne çıkmak. Bu hedef doğrultusunda çalışacağız” diye konuştu. 

CHP İl Başkanı Zafer Yıldız da, başvuruların genel merkeze yapıldığını belirterek, ön seçim olmayacağını ve listelerin belirlenmesinde yetkinin genel başkana bırakıldığını hatırlattı. Aday adayı başvuru sayısının geçen seçimdeki kadar olmasa da yeter sayıda olmasını beklediklerini vurgulayan Yıldız, “Hedef küçültmedik. Seçim sürecinde söylemlerimiz kendini yenilemiş ama aynı şeyler üzerinde olacak. 7 Haziran seçiminin sonrasında yaşanan süreçte CHP olarak parti ve kişi menfaatlerini bir tarafa bırakarak ülkenin menfatlerini düşündük. Bu seçim sürecinde bunu gündeme getireceğiz. Seçim sonrası ve koalisyon çalışmalarında CHP’nin gerçekçi tutumu ve AKP’nin erken seçime yönelik çalışmalarını halka çok iyi anlatacağız. CHP’nin oyunu ve milletvekili sayısını daha da arttırmasını umuyoruz” dedi.

MHP İl Başkanı Yüksel Yılmaz ise, aday adaylığı müracaatların 6’sında biteceğini kaydederek, başvuruların genel merkeze olacağını belirtti. 7 Haziran’da aday olanlardan tekrar bir ücret ve alınmayacağını ve aynı bürokratik işlemlerden muaf tutulacağının altını çizen Yılmaz, “Geçen seçimde 57 aday adayı vardı. Bu sefer de bu rakama yakın olur diye tahmin ediyoruz. MHP olarak hedefimiz, geçen seçimlerden aldığımızdandan daha fazla oy ve daha fazla sayıda milletvekili hedefliyoruz. Her zaman en çoğuna talibiz. Listeler genel merkezin tasarrufunda. Ülke genelinde çok köklü bir değişikliğe gidileceğini zannetmiyorum” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X