Adaylar ‘sonuç’ tarihini bilecek

ÖSYM tarihinde ilk defa 2016 yılında “sınav sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağı önceden belli olacak” ve kamuoyu tarafından bilinecek.

Adaylar ‘sonuç’ tarihini bilecek

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, bir ilke imza attıklarını, 2016 yılından itibaren adayların sınav sonuçlarının önceden hangi tarihte açıklanacağı hakkında bilgi sahibi olacaklarını söyledi. Demir, yaptığı açıklamada, kişi ve kurumların planlamalarını da bu zaman çizelgesine göre belirleyebileceklerini kaydetti.

ÖSYM olarak her türlü teknolojik gelişmenin, sınav uygulamalarına başarılı bir şekilde entegre edilmesine ek olarak, sonuç açıklama sisteminde de gerekli iyileştirmeyi sağladıklarını anlatan ÖSYM Başkanı, bu yeniliğin sınav yürütme sürecine ve sınav organizasyonuna önemli oranda katkı sağlayacağını vurguladı.

TAKVİM NASIL İŞLEYECEK?

Sonuç açıklama takvimi hazırlığı sürecinde göz önünde bulundurmaya çalıştıkları bazı hususlar olduğunu belirten Demir, şöyle konuştu: “Bunları sıralamak gerekirse, sınav sonrası açıkladığımız sorulara dair adayların yargı hakkını kullanabilmelerine olanak sağlayacak olan gerekli süreyi tanımaktır. Bu uygulama ile çalışmalar Sonuç Açıklama Takvimi çerçevesinde daha planlı bir şekilde yürütülmüş olacak ve sınav değerlendirmesi sürecinde iç kontrol de sağlayacaktır. Resmi tatillerin göz önünde bulundurularak hazırlandığı Sonuç Takvimi, turizm ve diğer sektörlerin ve adaylar dışında, velilerin planlamalarını daha öngörülü olarak yapabilmesine imkan tanıyacak. Böylece adaylarımızın yaşamak zorunda kaldığı beklenti kaygısı ve stres faktörünü ortadan kaldırmış olacağız.”

 

YENİ SÜRPRİZLER GELİYOR

Yakın zamanda sınav uygulamalarında adaylara yeni sürpriz olanaklar sağlanacağını ve bunların kamuoyu ile paylaşılacağını anlatan Demir, ilk sonuç açıklama takvimini de açıkladı. 2016’da yapılacak bazı sınavların tarihi ile sonuç açıklama tarihleri şöyle:

“Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 13 Mart’ta yapılacak, sonuçlar 25 Mart’ta açıklanacak. YGS başvuruları, 6-20 Ocak’ta alınacak. Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS İlkbahar Dönemi) 27 Mart’ta gerçekleştirilecek, sonuçlar 14 Nisan’da duyurulacak. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES İlkbahar Dönemi) 8 Mayıs’da yapılacak, sonuçlar 25 Mayıs’da ilan edilecek. Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) başvuruları 1-14 Nisan 2016’da, sınavlar ise periyodik olarak haziran ayında yapılacak, sonuçları da 18 Temmuz’da açıklanacak.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X