‘Adaylarımızın kampanyaları engellenmeye çalışılıyor’

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, “Doğu’da, Güneydoğu’da otobüslerimiz taşlandı. Adaylarımızın kampanyaları engellenmeye çalışılıyor” dedi.

‘Adaylarımızın kampanyaları engellenmeye çalışılıyor’

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, seçim çalışmaları kapsamında Bala’yı ziyaret ederek, ilçe merkezinde vatandaşlarla selamlaştı. 

Bala Belediyesini ziyaret eden ve çalışmalar hakkında bilgi alan Akdoğan’a, Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz tarafından ilçenin sembolik anahtarı verildi.

Akdoğan, daha sonra Atatürk Parkı’nda vatandaşlara hitabında, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, yüzde 70’lik oy oranıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıktıkları için Balalılara teşekkür etti. 

Seçimin huzur içinde geçmesinin çok önemli olduğunu belirten Akdoğan, HDP Genel Merkezi’ne silahla ateş edilmesi olayını kınadıklarını ve olayın sorumluların yakalandığını anımsattı.

Bu tarz olayları lanetlediklerini ifade eden Akdoğan, şunları söyledi:

“Silah provokasyon demektir. Seçim zamanlarında bu tür provokasyonlar devreye giriyor, kirli eller devreye giriyor ve bir şekilde milletin iradesini yönlendirmeye çalışıyor. Bunlara izin vermeyiz, bunları hoş da karşılamayız, kınarız, gereğini yaparız. Dün Doğu’da, Güneydoğu’da bizim parti otobüslerimiz saldırıya maruz kaldı, taşlandı. Adaylarımızın orada kampanya yürütmesi engellenmeye çalışılıyor. Bunların da görülmesi lazım, çifte standart olmaz, hep tek tarafı görmeyeceğiz. Oralardaki bu taşlayanların, AK Parti’nin kampanyasını engellemeye çalışanların kim olduğu çok açık belli. Burada organize bir çaba var. Bunların da kınanması, engellenmesi lazım.”

“Eski Türkiye’ye dönemeyiz”

“Siyaset bir savaş değil, biz, birbirimizin düşmanı değiliz, bu bir rekabet” diyen Akdoğan, “Siyasi rekabette dostluk kazanır ve her şeyin üzerinde olan Türkiye’nin menfaatleridir. Nezaketlik, centilmenlik ve sağduyu içerisinde kampanya sürecinin tamamlanması gerekiyor. Kimse gerilimden medet ummasın, kimse silahtan medet ummasın, provokasyondan medet ummasın. Burada projeler konuşacak” diye konuştu.

Milletin 2002’de yönetime el koyduğunu vurgulayan Akdoğan, şunları kaydetti:

“Krizlerle tamamen parçalanmış siyasi yönetimler, iktidarlara karşı, vesayet odaklarına karşı, 28 Şubat sürecinden sonra yaşananlara karşı, millet yönetime el koydu ve AK Parti’yi iktidara getirdi. Bunları da millet tanıyor, bunların göbek adı krizdir, beceriksizliktir. Artık eski Türkiye’ye dönemeyiz, bunlar eski Türkiye’nin aktörleridir.”

Akdoğan, daha sonra, beraberindeki bazı AK Parti Ankara milletvekili adaylarıyla Avşar ve Derekışla köylerini ziyaret etti, Avşar Köyü’nde AK Parti mahalle teşkilatının açılışını yaptı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X