Adıge Başbakanı İnegöl’de

Adıge Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Kumpil Murat Karaybiyeviç ve beraberindeki heyet, İnegöl’de temaslarda bulundu.

Adıge Başbakanı İnegöl’de

SADULLAH ORGAN

İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İTSO Başkanı Metin Anıl, Adıge Başbakanı Kumpil Murat Karaybiyeviç ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

İnegöl  Belediye Başkanı Alinur Aktaş, iki ülke arasındaki dostluk ve işbirliğini önemli ölçüde arttırması arzu ettiklerini söyledi. Aktaş, bir ay önce Adıge’ye yaptıkları ziyaret çerçevesinde Tahtamukay’da park projesini hayata geçireceklerini söyledi. 

TECRÜBE PAYLAŞIMI

Adıge Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Kumpil Murat Karaybiyeviç ise, “Rusya Federasyonu bünyesinde özerk cumhuriyet olduklarını hatırlatarak, şehirlerini geliştirmek için stratejik plan yaptıklarını ve gıda ürünleri üretmek ve onları konserve yapmak gibi öncelikleri olduğunu anlattı. 

Daha modern daha teknolojik yerler istediklerini dile getiren Karaybiyeviç, “Bunun için de yabancı yatırımcı gerekiyor. Yabancı yatırımcı için yasal çalışmalar yapıldı, altyapının büyük kısmı tamamlandı. Turizmi geliştirmek istiyoruz. Çünkü iklim buna elverişli. Doğası güzel, ekolojisi bozulmadı. Adıge Cumhuriyeti’nin İnegöl’de bir ağabeyi olduğunu düşünüyoruz. Alinur Aktaş’ın tecrübelerinden yararlanmak isteriz”dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X