‘Adil Öksüz kiminle görüştükten sonra telefonunu kapadı?’

Darbe girişiminin kilit isimlerinden biri olan Adil Öksüz’ün telefonlarının dinlenmesi için kararın 20 Temmuz’da çıkarıldığı, Öksüz’ün o gün yaptığı bir telefon görüşmesi sonrası telefonlarını kapattığı belirlendi.

‘Adil Öksüz kiminle görüştükten sonra telefonunu kapadı?’

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, hakkında 19 Temmuz 2016’da yakalama kararı çıkarılan Adil Öksüz’ün bulunması amacıyla 20 Temmuz’da ‘GSM hattının yerinin tespitine izin verilmesine’ karar verildiği anlaşıldı.

 

‘TELEFON SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ’NE AİT’

Bu süreçte Ankara’yı terk eden Adil Öksüz, bu kararın alındığı gün, yani 20 Temmuz’da Sakarya’nın Akyazı ilçesindeyken Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü’ne ait bir telefonla görüşme yaptı. Öksüz’ün bu kararın alındığı gün bir görüşme yapmasına karşın yakalanamaması ve telefonunu aynı gün tümden kapatması soru işaretine neden oldu. Bu durum, içeriden birinin Öksüz’e yer tespiti kararını sızdırdığı şüphesini doğrudu. Diğer yandan Öksüz’ün telefondan yerinin tespiti kararını veren hâkim Çetin Sönmez ise FETÖ itirafçısı olduktan sonra tutuklandı.

 

‘YERİ TESPİT EDİLDİ AMA…’

Öksüz telefon görüşmesi yaptığı sırada baz kaydı Sakarya/Akyazı olarak sisteme düştü. Ancak polisin, yeri belli olan Öksüz’ü neden yakalayamadığı soru işaretine neden oldu.

 

Öksüz’ün telefonu, telefondan iz sürme kararının alındığı 20 Temmuz’da, bir daha açılmamak üzere kapandı. Bu zamanlama ise Öksüz’ün bir kişi tarafından uyarılarak telefonunun kapatılmasının sağlandığı yorumuna neden oldu. Hatta 21 Temmuz’da Adil Öksüz ABD Başkonsolosluğu tarafından arandı. Ancak Öksüz’ün telefonu bu sırada kapalıydı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X