Adil Öksüz’ü karşılayan kişi Rusya imamı çıktı

İstanbul Emniyeti İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı araştırma sonucu, Adil Öksüz’ü karşılayan kişinin Rusya imamı Ali Sami Yıldırım olduğu tespit edildi.

Adil Öksüz’ü karşılayan kişi Rusya imamı çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin planlayıcılarından olduğu ve girişimi Akıncı Üssü’nden takip ettiği iddia edilen Adil Öksüz çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı. Serbest bırakıldığı sabah, Ankara’dan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na gelen ve Öksüz’ü karşılayan kişinin kim olduğu belli oldu.

İstanbul Emniyeti İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı araştırma sonucu, Adil Öksüz’ü karşılayan kişinin kim olduğu tespit edildi. İlk tespitlere göre Almanya imamı Ali Kaya olduğu iddia edilen kişinin Rusya imamı Ali Sami Yıldırım olduğu tespit edildi.

MAHKEMECE TUTUKLANDI

Fetullahçı Terör Örgütü’nün Rusya imamı olduğu tespit edilen Ali Sami Yıldırım’ın geçtiğimiz günlerde FETÖ’nün kapatılan Meydan Gazetesi’nin yazı işleri müdürü Erdal Şen ve FETÖ’nün Kanada imamı olduğu ileri sürülen İlhan Yıldırım ile birlikte gözaltına alındığı ve çıkarıldığı mahkemede tutuklandığı öğrenildi. Ali Sami Yıldırım’ın Adil Öksüz’e İstanbul’da indikten sonra saklanmasına yardımcı olduğu anlaşıldı.

FETÖ’NÜN RUSYA’DAKİ BİR NUMARALI İMAMI

FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz’ün kayınbiraderi olduğu tespit edildi. FETÖ’nün Rusya imamı Ali Sami Yen’in, Rusya’daki Diyalog Avrasya Vakfı’nın başında bulunduğu da bildirildi.

‘AZERİ FETÖ’CÜLERİ KULLANIYORLAR’

FETÖ’nün Azerbaycan’daki yapılanması için ‘Ajan örgütlenmesi’ adını kullanan gazeteci Agil Alesger, 2007’de örgütün hedefi oldu. Alesger, “Rusya FETÖ yapılanmasına karşı tedbirler aldı ancak Gülen ve adamları Rusya’da ticari şirketler kurarak ve Türk-Rus Forumu gibi yapılanmalar kurarak örgütlendi” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X