‘Adım Adım’ başarıya

3 Adım Atlama’da önce Çin’de 15.31’lik derecesiyle Dünya Şampiyonu olan Mert Çiçek, ardından ise Kolombiya’da 9. Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası’nda 15.68’lik derece yaptı ve sadece 2 cm. ile madalyayı kaçırdı. Genç atletin en büyük hayali Olimpiyat’

‘Adım Adım’ başarıya

TOLGA ÖZTAŞ

Son yıllarda yavaş yavaş kıpırdanmaya başlayan ve Uluslarası yarışmalarda az da olsa elde edilen başarılar Türk Atletizminin alt yapısına da yansımaya başladı… Özellikle gençlerde dikkat çeken isimlerin başında Enka Spor Kulübü’nün Bursalı atleti Mert Çiçek geliyor. 8 yıldır atletizm pistlerinde boy gösteren Celal Sönmez Spor Lisesi öğrencisi olan ve henüz 17 yaşındaki Mert, yüksek atlama ile başladığı kariyerine 3 adım atlamayla devam ediyor. Genç atletin elde ettiği başarılar ise hem Bursa’yı hem de tüm Türkiye’yi gururlandırıken, gelecek için de büyük umut veriyor.

BÜYÜK BAŞARILAR

Mert Çiçek, Türkiye’nin Olimpiyatlar tarihinde atletizmde ilk madalyasını 1948’de 3 adım atlamayla bronz olarak kazanan Ruhi Sarıalp’in yolundan ilerliyor. Türkiye’de rekorları alt üst eden genç sporcu geçtiğimiz günlerde ilk olarak Çin Halk Cumhuriyeti’nde düzenlenen Dünya Liselerarası Atletizm Şampiyonası’nda 3 adım atlamada 15.31’lik derecesiyle şampiyonluk kürsüsüne çıktı. 110 metre engelli de ise 14.41 derecisiyle 3. olarak yine madalyanın sahibi oldu. Son olarak Kolimbaya’nın Cali kentinde düzenlenen 9. Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası’nda yarışan Mert, yine 3 adım atlamada 15.68’lik derecesiyle kendisine ait Türkiye rekorunu geliştirirken, sadece 2 cm ile madalyayı kaçııp 4. sırada yer aldı.

DÜNYA’DA ALTINCI

Dünya sıralamasında kendi yaş kategorisinde 6. sırada bulunann Mert Çiçek, OLAY Spor’a yaptığı açıklamada en büyük hedefinin 16.70 olan Olimpiyat barajına ulaşmak olduğunu söyledi. Mert Çiçek, “2008’den beri sporun içindeyim. Güzel başarılar elde ettim. Önümde Balkan Şampiyonası var. Orada da madalyayı hedefliyorum. 2016’yı tam gözümde kestiremiyorum ama 2020 Olimpiyatları’nda yer almayı kesinlikle hedefliyorum. Önümüzdeki sene ayrıca Dünya Gençler Şampiyonası var. Orayı da madalya olarak boş geçmemem lazım. İdolüm Amerikalı 3 Adım Atlama’da 18.29’la Dünya Rekoru kırmayı başaran Jonathan Edwards. Bu spora başlayacak kardeşlerime tek önerim kendilerine inanmaları. Ben 8 yıl sonra başarıya ulaştım. Bunu unutmasınlar” dedi.

HOCASI ÇOK UMUTLU

Türkiye’nin yüz akı Mert Çiçek’in antrenörü Aslı Kahraman da başarı kriterlerini şu sözlerle anlattı; “Mert çok çalışkan ve sabırlı bir sporcu. Ben Mert’in hocası olarak gelişiminden çok memnunum. Son 1 yıl içerisinde 2 Türkiye rekoru kırmayı başardı ve Dünya Liselerarası Atletizm Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonu oldu. Mert öncelikle 2016 Olimpiyatları’nı zorlayacak ama 2020 Olimpiyatları’nda kesinlikle olacak. Tabii ki aralarda yapılacak Gençler Dünya ve Avrupa Şampiyonaları’nda madalyalar kazanarak kendimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Her antrenörün hedefi, sporcusunun Olimpiyatlara katılması ve madalyalar kazanmasıdır. Ben Mert’in bunları başaracağını ve Türk Atletizmine damga vuracağını düşünüyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X