Adliye önünde 24 Kasım kutlaması

Eğitim sendikaları yargılandıkları davanın ardından 24 Kasım kutlamasını Adliye bahçesinde yaptılar, resmi töreni ise protesto ettiler.

Adliye önünde 24 Kasım kutlaması

SEYİT GÜNDOĞAN 

Bursa’daki 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarına eğitim sendikalarının eylemleri damga vurdu. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Merinos AKKM’de düzenlenen törene çağrılmayan Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş yöneticileri ve üyeleri toplantı salonu önünde oturma eylemi yaptılar. 

Öğretmenler oturma eylemi yaptğı için Vali Münir Karaloğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, toplantı salonuna başka kapıdan girmek zorunda kaldı. Burada açıklama yapan Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Türkiye’de bir ilkle karşı karşı olduklarına dikkat çekerek, “Öğretmenler günü resmi kutlamasına öğretmen ve eğitim sendikaları olarak davet edilmedik. 3 bin kişilik salonda öğrenciler ve sadece iktidara yakın sendikaya üye öğretmenler var. Öğretmensiz öğretmenler günü kutluyorlar. Bu despotuk ve diktatörlüktür” dedi.

KOKTEYL YAPTILAR

Öte yandan, yaptıkları yürüyüş nedeniyle haklarında dava açılan Türk Eğitim Sen ve Eğitim-İş sendikalarının temsilcileri Öğretmenler Günü’nü Adliye bahçesinde verdikleri kokteyl ile kutladı. Bursa 16. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yargılanan sendika temsilcileri ve öğretmenler, dava çıkışında alkışlar eşliğinde kokteyle katıldı. Dava 25 Şubat’a 2016’a ertelendi. 

Burada konuşan Eğitim İş Şube Başkanı Özkan Rona, “Mahkemeleri yol olarak gösterdiler bize okulumuzda, sınıfımızda olmamız gereken zamanda. Kabulümüzdür dedik burada da kutlarız dedik öğretmenler günümüzü” dedi.

Adliye önündeki öğretmenler günü kutlaması öğretmen marşının okunması ile tamamlandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X