Adliye’de sınav endişesi

Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın zabit katipler için 21 Ekim’de gerçekleştireceği klavye uygulamasını sınav olarak duyurması, Adliye’de endişeye yol açtı.

Adliye’de sınav endişesi

SEYİT GÜNDOĞAN

 

Bine yakın zabit katibinin katılacağı uygulamanın 3 dakikada 90 kelime yazma şartı getirmesi, asaleti onaylanmamış memurlar ve sözleşmeli personel arasında “meslekten ihraç edilme” endişesi taşımaya başladı. 

Türk Büro-Sen Şube Başkanı İbrahim Bulut, zabıt katiplerine eğitim adı altında tüm illerde 3 dakikada 90 kelime yazmaları şartı gibi bir gerekçe ile yapılacak sınavın adliye personeli arasında paniğe ve endişeye yol açtığını söyledi. 

Bulut, “Bu işin adını sınav diye koyduğunuz zaman, ister istemez heyecan ve paniğe yol açıyor. Arkadaşlar, ‘3 dakikada 90 kelime yazamazsak işimize son mu verilecek ya da atıl bir göreve mi gönderileceğiz’ gibi bir panik havası içine girdiler. Son derece rahatsızlık söz konusu. Bu konuyla İlgili Genel Merkezimiz Adalet Bakanlığı nezninde bir çok girişimi oldu. Müsteşar Yardımcısı Musa Heybet, sıkıntıya mahal olmadığını söyledi. 

Siz istediğiniz kadar amacımız kaliteyi yükseltmek deseniz de bir kaç ilde sınav sonrası arkadaşlarımızı üzen tebligatlar yapılmış. Cumartesi yapılacak sınav sonrasında 3 dakikada 90 kelime yazamayan arkadaşlarımıza da böyle tebligat yapılırsa Müsteşar Yardımcısı’nın ‘endişeye kapılmayın’ açıklamasının bir anlamı kalmayacak. Bunun adına, Adliye’deki kaliteyi yükseltmek adına Hizmet İçi Eğitim deseydiniz bu işten çok daha fazla verim alınırdı.  Biz Türk Büro-Sen olarak adalet çalışanlarının arkasındayız. Bu uygulama sonunda arkadaşlarımızı üzecek hiçbir şeye izin vermeyeceğiz” diye konuştu.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X