Adrenalin tutkunlarının tercih ettiği yerler

Adrenalin tutkunu insanların tatil için gittikleri yerlerde buna uygun oluyor. Dünyanın bir çok noktasında heyacanı en üst düzeyde yaşayabileceğiniz yürüyüş, bisiklet ve gezi rotaları bulunuyor. İşte adrenalin tutkunlarının en çok ziyaret ettikleri noktalar…

Adrenalin tutkunlarının tercih ettiği yerler

Bazı yerlerinde neredeyse 90 derecelik merdivenlerle çıkılan bu yolun büyük bir kısmında genişlik 50 cm’yi geçmiyor.

Pakistan’ın kuzeyinde yer alan köprü Borit gölü üzerinde yer alıyor ve dünyanın en tehlikeli köprülerinden biri.

Pek iyi durumda olmayan ama oldukça sık kullanılan Hussaini Köprüsü Kuzey Pakistan’daki Borit Gölü’nü geçmenin tek yoluydu.

‘Yoluydu’ diyoruz çünkü 2011’de daha fazla dayanamayıp yıkıldı ve yeniden inşa edildi. Yeni köprünün eski halinden daha güvenli olduğunu umut ediyoruz.

Burada Sky Walk ve Sky Jump denilen iki uygulama bulunuyor. Sizi binanın tepesinde bir alana bağlıyorlar ve açık alanda binanın etrafında yürüyüş yapabiliyorsunuz.

Utah, Moab Ulusal Parkı’ndaki muhtemelen dünyanın en tehlikeli bu zirvesi, insanların sırf tırmanabildiği için her yere tırmandığının en bariz örneği.

Maceraperestler, yerden binlerce metre yükseklikte, dik uçurum duvarlarına asılı çadırlarda konaklıyorlar.

Yüzlerce metre yüksekteki cephe ve uçurumlara asma çadır kurup orada kalmak tırmanma bağımlıları ile adrenalin severler arasında yaygınlaşan yeni bir trend.

Yüzlerce metre yüksekteki cephe ve uçurumlara asma çadır kurup orada kalmak tırmanma bağımlıları ile adrenalin severler arasında yaygınlaşan yeni bir trend.

Bir yandan havada uyuyabilmek çok güzel olmalı ancak diğer taraftan  uyandığınızda çadırınızın havada olduğunu unutursanız o gün kötü bir şekilde uyanabilirsiniz.

Bisiklet yolu olarak kullanılan İrlanda’daki bu korkunç uçurumu belki “The Princess Bride” filminden tanıyabilirsiniz. Filmdeki Delilik Uçurumları’nın ta kendisi.

Falezlerin en geniş aralığı 1.5 metre.

Muhteşem Alpler manzaralı ve adrenalin dolu bir yürüyüş…

1905 yılında inşa edilmiş oaln “Kral Patikası”, o günden beri çok az onarım çalışmaları görmüş.

Bu nedenle maceraperestlerin neredeyse tamamen dağılıp yok olmuş yolları ve zar zor ayakta duran platformları aşmak için oldukça fazla cesarete ihtiyacı var.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X