Adresi tarif edemeyen görme engelliye dayak!

Konya’da görme engelli Sadık Erol, eksik adres tarif ettiği gerekçesiyle bir kişi tarafından dövüldü. “Varınca bakarsın” sözünün yanlış anlaşıldığını belirten Erol, bu kişinin aracını üzerine sürdüğünü de söyledi.

Adresi tarif edemeyen görme engelliye dayak!

İddialara göre, görme engelli 56 yaşındaki Sadık Erol’un yanına Selçuklu ilçesi Malazgirt Mahallesi’nde adres sormak için kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi yaklaştı. Adresi tam olarak tarif edemeyen Erol, şüpheli tarafından darbedildi.

Görme engelli olduğunu belirtmesine rağmen darbedilmeye devam eden Erol’un yardımına bir apartman görevlisi koştu.

GÖZÜ MORARDI, DUDAĞINA DİKİŞ ATILDI

Evine ulaştıktan sonra polise ve 112 Acil Servis ekiplerine haber veren Erol’un yüzünde morluk oluştu. 

Dudağına dikiş atılan ve darp raporu alan Erol, şüpheliden şikayetçi oldu. Polis, olay yerinden kaçan şüpheliye ulaşmak için çalışma başlattı.

“ŞU YÜKSEK BİNALAR”

Erol, araçla yanına yaklaşan kişinin bir siteyi sorduğunu, kendisinin de “şu yüksek binalar” diyerek cevap verdiğini söyledi.

“VARINCA BAKARSIN” SÖZÜNE YANLIŞ ANLAMIŞ

A blok neresi diye sorulunca, “varınca bakarsın” dediğini dile getiren Erol, şüphelinin verdiği yanıta kızarak araçtan inip kendisine vurmaya başladığını bildirdi.

ARACINI DA ÜZERİNE SÜRDÜ

“Ben görme engelliyim beyefendi” dediğinde şüphelinin, “şimdi beyefendi mi olduk?” diyerek vurmaya devam ettiğini anlatan Erol, “Daha sonra aracı üzerime sürdü. Hukuki hakkımı sonuna kadar arayacağım. En azından bu tür kişilerin cezasız kalmayacağını göstereceğim. Tazminat davası açacağım. Kazandığım parayla apartmanın önünde köfte ekmek dağıtacağım. Her zaman doğruluk ve dürüstlüğün yanındayım” diye konuştu.

“BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞADIK”

Görme Engelliler Fedarasyonu Genel Sekreteri ve aynı zamanda Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, üyelerinin başına gelen olaydan dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirtti.

Savunmasız görme engelli Sadık Erol’a yapılan saldırıyı kınadıklarını vurgulayan Özağan, hak arama konusunda Erol’u desteklediklerini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X