AFAD’dan olası afetlere hazırlık

Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Bursa İl Müdürlüğü, Orhangazi’de afet hali durum değerlendirme ve planlama toplantısı gerçekleştirdi.

AFAD’dan olası afetlere hazırlık

NEVZAT OKUMUŞ

Orhangazi Belediyesi hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz ve Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ın yanı sıra, AFAD Bursa İl Müdürü İbrahim Tarı, AFAD Bursa İl Müdürlüğü uzman kadrosu ve AFAD Orhangazi ilçe temsilcileri katıldı. 

Toplantıda, Orhangazi ve Gemlik için olası bir afet durumunda ortak enkaz döküm alanlarının yerleri planlanırken, Orhangazi’de kurulacak bir Sahra Hastanesi noktaları, toplanma alanları, gıda deposu yapılacak alanlar ile soğuk hava depolarının yerleri plana işlendi. 

KALICI KONUT BÖLGELERİ

Çadır kentler ile geçici konut bölgelerinin noktalarının belirlendiği toplantıda, sağlık ekiplerinin en hızlı ve acil yollarla müdahalelerini kolaylaştıracak planlamalar görüşüldü, afet sonrasında gerçekleştirilebilecek kalıcı konut bölgeleri belirlendi. 

 AFAD Bursa İl Müdürü İbrahim Tarı, Vali Münir Karaloğlu’nun afet bölgesinde görev yapması nedeniyle geniş bir planlama oluşturduklarını belirterek, ‘Tüm ilçelerde bu tür düzenlemeleri yapıyoruz. Bu noktada AFAD ilçe temsilciliklerimiz, kaymakamlıklarımız, belediye başkanlıkları ve sağlık merkezleri ile ortak bir çalışma yürütüyoruz’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X