‘Afetlere sadece deprem diye bakmamamız lazım’

Afetlere sadece deprem diye bakılmaması gerektiğini ifade eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu, hazırlıksız yakalanıldığı takdir de afetlerin yıkım olacağını söyledi.

‘Afetlere sadece deprem diye bakmamamız lazım’

Mart ayının ilk haftasında kutlanan ‘Deprem Haftası’ sebebiyle Bursa Valiliği’ni ziyaret eden İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Afetlere sadece deprem diye bakılmaması gerektiğini ifade eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu, hazırlıksız yakalanıldığı takdir de afetlerin yıkım olacağını söyledi. Bütün afet türlerine hazırlıklı olunursa afetlerden daha az zararla çıkılacağını belirten Karaloğlu, “Böyle etkinlikleri fırsat bilip toplumun afete ve depreme duyarlılığını arttırmak çok önemlidir. 1999 depreminden sonra yerel yönetimlerde, toplumda, kamuda ciddi bir bilinçlenme oldu. Herkes arama kurtarma ekipleri oluşturdu. Ama bu yeterli değildir. Gençlerimiz çocuklarımızı eğitim afete hazır hale getirmemiz gerekiyor” dedi.

Gemlik ve İznik ilçeleri için deprem çalışmalarının tamamlandığını belirten Karaloğlu, “Bütün ilçelerimiz ile ilgilide aynı çalışmayı yapacağız. Herhangi bir deprem olması durumunda geçici barınmayı nerede yapacağız, nasıl hareket edeceğiz gibi çalışmaları arkadaşlar tamamladı. Karacabey’deki AFAD depomuz bitti. Şuanda orada 2 bin çadırımız ve yaşam malzemelerimiz göndermeye hazır. Bu büyük imkan sadece Bursa için değil tabi Türkiye içinde geçerlidir” diye konuştu.

Arama kurtarma etkinliklerinin halkın yanında sivil toplum kuruluşlarına da eğitim vermemiz gerektiğini belirten Tarı, Karaloğlu’na yanında getirdiği el feneri, çakı ve mont hediye etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X