Afgan güçler ‘Kunduz’u Taliban’dan geri aldı’

Afgan yetkililer, ülkenin kuzeyindeki Kunduz kentindeki kilit alanları Taliban’ın elinden geri aldıklarını iddia etti.

Afgan güçler ‘Kunduz’u Taliban’dan geri aldı’

Açıklamada, Çarşamba gecesi gerçekleştirilen operasyonlarla önemli resmi binaların geri alındığı ve militanların büyük kayıp verdiği belirtildi. Ancak Taliban ise kentin büyük bölümü elinde tuttuğunu söylüyor.

Kentte gece boyunca bombardıman yapıldığı, militanların kontrol noktaları kurduğu, insanların kentten ayrılması ve Afgan güçlerinin kente girişini engellemek için yollara mayın döşediği bildiriliyor.

Ayrıca Kunduz’daki erkek çocukların ve yetişkin erkeklerin Taliban’la savaşmaya zorlandığı yönünde haberler geliyor. Kentte çatışmalar sürüyor.

Merkeze yakın bir yerde oturan Zabihullah adlı bir kent sakini Perşembe sabahı AP haber ajansına, çatışmaların yoğunlaştığını söyledi.

ABD ordusu, özel kuvvetler dahil olmak üzere ABD’li ve NATO’dan askeri danışmaların bölgede olduğunu teyit etti ancak sahada çatışmalara katılmadıklarını belirtti.

Stratejik bir yeri olan Kunduz tepesindeki kaleninse şu an kimin elinde olduğu belirsiz. Pazartesi günü yüzlerce militanla Kunduz’a saldıran Taliban kenti ele geçirmiş, kentte bulunan hapishanedeki mahkûmları serbest bırakmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X