Afgan kadın polisler Sivas’ta eğitiliyor

Afganistan’dan Türkiye’de gelen 250 kadın polis adayı, Sivas Polis Meslek Yüksekokulunda (PMYO) verilen zorlu eğitimle ülkelerinde güvenliği sağlamak için hazırlanıyor.

Afgan kadın polisler Sivas’ta eğitiliyor

Türkiye ile Afganistan arasında imzalanan “Afgan Ulusal Polisinin Eğitilmesi ve Kapasitesinin Geliştirilmesi Hususunda Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Afganistan İslam Cumhuriyeti Hükümeti Arasında İşbirliği Yapılmasına Dair Mutabakat Muhtırası’ çerçevesinde bugüne kadar Sivas PMYO’daki eğitim programını başarıyla tamamlayan 753’ü kadın 2 bin 707 Afgan, polis olarak mezun oldu.

​Sivas PMYO’da gerçekleştirilen 5. dönem programına katılan 250 Afgan kadın polis adayının eğitim programı ise devam ediyor. Alanında uzman çok sayıda personel tarafından adaylara; polis usul ve esasları, polis hukuku, Afgan Anayasası modülleri, silah kullanımı, trafik polisliği, sürücü eğitimi, bilgisayar kullanımı, arama teknikleri, yolsuzlukla mücadele, insan hakları, polis savunma taktikleri, ilk yardım, ifade alma, olay yeri inceleme, delil toplama, aile içi şiddet ve mağdurlara yardım ve terörizm gibi birçok alanda uygulamalı eğitim veriliyor. Kadın polis adayları, 2 Eylül’de başlayan program kapsamında Türk Polis Teşkilatı’ndan 4 ay sürecek zorlu bir eğitim sürecine tabi tutulacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X