Afgan ordusu düğün alayını vurdu

Afganistan’ın Helmand eyaletinde askerler tarafından açılan top ateşi düğün alayına isabet etti. Olayda en az 30 kişi öldü, 40’dan fazla kişi de yaralandı.

Afgan ordusu düğün alayını vurdu

Yetkililer ölenlerin ve yaralananların çoğunun kadınlar ve çocuklar olduğunu söyledi. Yaralılardan gelinin kardeşi Maluk Han, havan mermilerinin düğün için toplanan yüzlerce kişinin ortasına düştüğünü birkaç dakika içinde ortalığın ‘kan gölüne döndüğünü’ anlattı. Bir görgü tanığı da top ateşinin tam gelin alayını karşılamak üzere evin önünde toplandıkları sırada kalabalığa isabet ettiğini, çocuklarından dokuzunu hala bulamadığını söyledi. Ateşin Çarşamba günü Afgan güçleri ile Taliban arasında yaşanan çatışma sırasında ordu mevzilerinden atıldığı anlaşılıyor.

HAVAN ATEŞİ

Bölgedeki Afgan ordu birliklerinin komutan yardımcısı General Mahmud yaptığı açıklamada ‘Askerlerimizin üç ayrı mevziden havan ateşi açtığını biliyoruz. Ama bunun kasıtlı olup olmadığını bilmiyoruz. Soruşturma devam ediyor. Sorumluları cezalandıracağız’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X