‘Afganistan, Akdeniz’in kıyısına geldi’

Müslümanların Paris’teki saldırıya hiçbir sempati duymadığını göstermesi gerektiğini belirten Abdullah Gül, “Suriye’deki kaostan dolayı Afganistan maalesef Akdeniz’in kıyısına geldi” dedi.

‘Afganistan, Akdeniz’in kıyısına geldi’

Cuma namazı için bu hafta Eminönü’ndeki Nuruosmaniye Camii’ni tercih eden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cami çıkışı gazetecilerin Paris’teki saldırıya lişkin sorularını yanıtladı.

Olayı başta bütün Müslümanların çok şiddetle kınaması gerektiğini belirten Abdullah Gül, ‘Önce bir terör saldırısı… Bunun hemen Müslümanlara atfedildiğini de düşünürsek bu tepkiyi çok daha şiddetli olarak hepimizin yapması gerekir. Ve şunu da akılda tutmak lazım. Avrupa’da yaşayan milyonlarca Müslüman var. Fransa’da, İngiltere’de Almanya’da… Oranın vatandaşları ve Müslümanlık Avrupa’nın da bir parçası. Dolayısıyla Avrupa’daki Müslümanların Müslümanca yaşayabilmeleri için hepimizin dışarıdan çok güçlü destek vermesi şart. Bu destek de bu tip terörleri çok açık bir şekilde kınamak ve telin etmek… Bunların Müslümanlıkla hiçbir ilişkisi olamadığını hiçbir sempati duyulmadığını göstermek gerekir’ dedi.

GÜL’DEN İLGİNÇ YORUM

Terör olaylarının giderek yaygınlaştığına dikkati çeken Abdullah Gül, daha önce hem TBMM’de hem de uluslararası platformlarda söylediği şu cümleyi tekrarladı: “Maalesef Afganistan Akdeniz’in kıyısına geldi. Suriye’deki kaostan dolayı.”

Bu kaosun yarattığı iklimden hiç ummadık çok sürpriz terör olaylarının gelişmesinin kaçınılmaz olduğunu anlatan Gül, “Onun için herkesin çok dikkatli olması gerekiyor. Hükümetimizin, bütün güvenlik güçlerinin… Eminim ki bu işi çok ciddiye alıp -bu terörün her yerde doğrusu yansımaları olacaktır- Onun için herkesin çok dikkatli olması çok sağlam durması gerekiyor’ diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X