Afganistan’da kanlı gün

Afganistan’da bugüne kadar gazetecileri hedef alan en kanlı saldırı düzenlendi.

Afganistan’da kanlı gün

Terör örgütü DEAŞ’ın üstlendiği iki ayrı intihar saldırısında en az 26 kişi öldü 50’den fazla kişi yaralandı. Saldırılarda ölenlerden 9’unun gazeteci olduğu bildirildi.

Ölen gazetecilerden biri Özgür Avrupa Radyosu/Özgür Radyo (RFE/RL) kadın muhabirlerinden Maharram Durrani’ydi. Saldırıda iki erkek Özgür Avrupa Radyosu çalışanı da hayatını kaybetti.

AFP haber ajansı ise Kabil’deki baş fotomuhabirleri Şah Marai’nin öldüğünü duyurdu. Saldırılarda bir kadın gazeteci daha öldü.

Afganistan’ın önde gelen televizyon kanallarından 1 TV News de iki çalışanlarının saldırıda öldüğünü açıkladı. Görgü tanıkları, ilk intihar saldırısının, trafiğin yoğun olduğu sabah erken saatlerde Ulusal Güvenlik Müdürlüğü yakınlarındaki konvoy hedef alınarak yapıldığını anlattı. 

Saldırıdan kısa süre sonra olay yerine ulaşan güvenlik güçleri ve gazetecilerin bulunduğu bölüm hedef alınarak, ikinci intihar saldırısı düzenlendi. Görgü tanıkları, gazeteci görünümlü ikinci saldırganın, kameraya yerleştirdiği bombayı, gazetecilerin arasında patlattığını söyledi. 

Yetkililer en büyük can kaybının da ikinci saldırıda yaşandığını kaydetti.
Afganistan’daki NATO üssünde görevli ABD’li komutan Generral John Nicholson, “Masum sivilleri ve gazetecileri hedef alan bu korkan saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz” şeklinde konuştu.

Kabil’deki bu saldırıdan saatler sonra, BBC için çalışan yerel gazeteci Ahmet Şah, kimliği belirsiz bir silahlı saldırgan tarafından öldürüldü.

KANDAHAR’DA 11 ÇOCUK ÖLDÜ

Öğle saatlerinde ise bir saldırı haberi de Kandahar vilayetinden geldi. 
Kandahar Emniyet Müdürlüğü Basın Danışmanı Kasim Afgan, intihar eylemcisinin, bomba yüklü araçla NATO bünyesinde görev yapan ve Daman ilçesinde devriye gezen Romanyalı askerlerin konvoyunu hedef aldığını açıkladı. Afgan saldırı sonucu 11 çocuğun öldüğünü, 16 kişinin de  yaralandığını söyledi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X