Afganistan’da patlama: 61 ölü

Afganistan’ın başkenti Kabil’de düzenlenen protesto yürüyüşü sırasında gerçekleştirilen patlamada 61 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan’da patlama: 61 ölü

Afganistan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü İsmail Kavusi, Kabil’in Deh Mazang bölgesinde Hazaraların, yaşadıkları mahalleye elektrik hatları çekilmesi talebiyle düzenledikleri gösteri sırasında büyük bir patlamanın meydana geldiğini söyledi. Kavusi, patlamada, 61 kişinin yaşamını yitirdiğini, 200 kişinin yaralandığı belirtti. Yaralıların Kabil’deki hastanelere kaldırıldığı, ölü sayısının artmasından endişe edildiği belirtildi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

TÜRKİYE SALDIRIYI KINADI

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan’ın başkenti Kabil’de protesto gösterisine yönelik düzenlenen terör saldırısını kınadı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, terör saldırısı kuvvetli şekilde kınandı. 

 

Söz konusu terör saldırısıyla masum insanları hedef alarak ve kan dökerek Afganistan’ı istikrarsızlaştırmak isteyenlerin amaçlarına ulaşamayacağına inanıldığı vurgulanan açıklamada, “Bu vesileyle, Afganistan Hükümeti’nin terörle mücadelesine desteğimizi ve kardeş Afgan halkıyla dayanışmamızı bir kere daha yineliyoruz” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X