Afrika’dan Türkiye’ye teşekkür

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Afrika Tanıtım Günleri’ etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Afrika’dan Türkiye’ye teşekkür

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, Türkiye’nin Afrika ile ilişkilerinin yüzyıllar öncesine uzandığını söyledi. Afrika kıtası ile Türkiye’nin ticaret hacminin 2003 yılında 5,47 milyar dolar iken, bu rakamın 2014 yılında 23,4 milyar dolara yükseldiğini ifade eden Koçaslan, “2016 yılında ise bu rakam 16,7 milyar ABD doları olarak kaydedildi” dedi.

Kenya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı James Mureu da, Kenyalı iş insanlarının Türk firmalarla işbirliği yapma konusunda kararlı olduğunu söyledi.

Mart ayında 44 Afrika ülkesinin birlikte imzaladığı Serbest Ticaret Bölgesi Anlaşması’nın önemine değinen Mureu, “Bu protokol Afrika kıtasının gelişiminin önünü açacak” diye konuştu. Mureu, Türkiye’yi Afrika politikasından dolayı tebrik etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X