Afrikalı öğrenciler Bursa’da

Başbakanlık Yurt Dışı Eğitim Kurumu’nun Türkiye Afrika İlişkileri Vakfı ile birlikte organize ettiği ve bir hafta sürecek olan yaz kampı Bursa’da başladı.

Afrikalı öğrenciler Bursa’da

CEMAL KIRGIZ

 

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu Büyükşehir Belediyesi Gemlik Atatepe Tesisler’inde organize edilen toplantıda 21 Afrika ülkesinden Türkiye’ye gelen 33 yüksek lisans ve doktora öğrencisiyle buluştu.

Çavuşoğlu’nu  Ak Parti milletvekilleri Muhammet Müfit Aydın ve İsmail Aydın,  İl Başkanı Cemalettin Torun, ile birlikte Kaymakam Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz birlikte karşıladılar. 

Afrikalı öğrencilerle yakından ilgilenen ve kendileriyle Türkçe konuşan Hakan Çavuşoğlu,  Türkiye’nin 16 bin öğrenciye ev sahipliği yaptığını belirtti. Afrika’nın Türkiye için karanlık bir kıta olmadığını, tarihi ilişkilerin eskiye dayandığını ve hiçbir yüz kızartıcı geçmiş bulunmadığına dikkat çeken Çavuşoğlu, Afrika ile 200’ü aşkın iş birliği protokolü yapıldığını anımsattı.

Türkiye’nin 2003’te 12 olan büyükelçi sayısının şimdi 39’a çıktığını, Türkiye’de 12 büyükelçisi bulunan Afrika ülkelerinin büyükelçi sayısının da 33’e yükseldiğini söyleyen Hakan Çavuşoğlu, Afrika ile ilişkilerde yine 2003 te 5,5 milyar lira olan ticaret hacminin günümüzde 20 milyar doları aştığını anlattı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X