Afrikalı öğrenciler UÜ’de bir araya geldi

Uludağ Üniversitesi’nde (UÜ) okuyan Afrikalı öğrencilerin kurduğu Afrika Dünyası ve Kültürleri Topluluğu, ilk büyük toplantısını gerçekleştirdi. Tanışma ve kaynaşma amaçlı organize edilen toplantıda UÜ yöneticileri de hazır bulundu.

Afrikalı öğrenciler UÜ’de bir araya geldi

Çamlık Yemekhanesi’nde gerçekleştirilen organizasyonda öğrencilere seslenen UÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. İsmail Sağlam, Afrikalı öğrencileri Uludağ Üniversitesi’nde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Bu coğrafyanın geçmişten bu yana her dilden, her renkten ve her ırktan insana açık olduğunu vurgulayan İsmail Sağlam, “Şuan Türkiye dışından gelen öğrencimiz 3 bin civarında bulunuyor. Üniversitemizin öğrenci sayısı ise 70 bine yaklaştı. Üniversite yönetimi olarak hedefimiz yabancı öğrenci sayımızı 5 bin civarına çıkarmak. O yüzden sizin ülkenizden başka kardeşleriniz de üniversitemizin tüm bölümlerine ve fakültelerine gelip eğitimini alabilir” dedi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi İİBF Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Kieran E. Uchehara ise kendisinin de aslen Nijeryalı olduğunu ve yaklaşık 12 yıldır Türkiye’de bulunduğunu vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X