Af’ta borçlar kredi kartı ile ödenebilecek

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeniden yapılandırma kapsamındaki borçların kredi kartlarıyla da ödenebileceğini söyledi.

Af’ta borçlar kredi kartı ile ödenebilecek

Ağbal, ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’un detaylarını açıkladı.


Dün bakanlıkta basın toplantısı düzenleyen Ağbal, Türkiye’nin içinde bulunduğu ortamda esnafa, işletmecilere, sanayicilere, gerek vergi dairelerine gerek Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) olan borçlarını yeniden yapılandırmak suretiyle önemli kolaylıklar getirdiklerini vurguladı.


Vergide kasım sonuna kadar ilk taksit ya da peşin ödeme yapılacağını, SGK primlerinde ise ilk taksitin aralıkta ödeneceğini belirten Ağbal, yıl içinde ikişer defa geç ödeme imkanı getirdiklerinin de altını çizdi. Ağbal, borçların ödenmesi noktasında vergi idarelerinin büyük kolaylıklar sağlayacağına işaret ederek, ”Vergi daireleri hazırlıklarını yapıyor. Kredi kartlarıyla ödeme imkanı var. Vatandaşlarımız dilerlerse kredi kartlarıyla bu borçlarını ödeyebilecekler” dedi.

EN FAZLA BORÇ MTV’DE

Söz konusu kanunun en geniş kapsamlı düzenlemesinin vergi alacaklarıyla ilgili olduğuna dikkati çeken Ağbal, ”En fazla borç Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde (MTV). Vergi dairelerine borcu olan yaklaşık 6,3 milyon vatandaş kanun hükmünden yararlanacak. 6,3 milyon borçlu içerisinde 3,9 milyon vatandaşımızın borcu MTV’den geliyor” ifadesini kullandı. Ağbal, kanun kapsamında trafik para cezası borcu bulunan kişi sayısının ise 4,2 milyon olduğunu söyledi.

580 BİN ÖĞRENCİ BORÇLU

Vergi dairelerine borcu olan 6,3 milyon mükelleften 3,9 milyon kişinin borcunun bin liranın altında olduğunu ifade eden Ağbal ‘Bu da şunu gösteriyor, bizim bu kanun kapsamında yapılandırdığımız alacaklar aslında büyük ölçüde bin liranın altındaki alacaklardan oluşuyor” dedi. Yüksek öğretim öğrencilerini ilgilendiren önemli düzenleme yaptıklarını da anlatan Ağbal, ”Yurt-Kur üzerinden öğrenim kredisi alıp da bu öğrenim kredisini ödemeyip, vergi dairelerinin takip ettiği 580 bin öğrencimiz var. Bu 580 bin öğrencimizin yaklaşık 1,4 milyar lira öğrenim kredisi borcu bulunuyor” diye konuştu.

50 LİRANIN ALTINDAKİ BORÇLAR SİLİNİYOR

Maliye Bakanı Ağbal, düşük borçlara ilişkin de düzenleme yaptıklarını ifade ederek, ”50 liranın altındaki borçlar silinecek. Bu kapsamda yaklaşık 29 milyon dosya var” dedi. Vatandaşları pişmanlık hükümlerinden yararlanmaya davet eden Ağbal, kanun kapsamında eksik ödenen verginin beyan edilmesi halinde ceza alınmayacağını söyledi. Ağbal, önümüzdeki dönemde vergi incelemelerinin artacağının altını çizerek, ”Başvuru için son gün olan akim ayının sonunu beklemeyin. Bir an önce gelin, başvurun, vergiyle ilgili sorunlarınızı çözün, işinize gücünüze bakın. Getirilen imkanlar, gerçekten olağanüstü” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X