Afyonkarahisarlı AK Gençler “Mursi” Hakkındaki İdam Kararını Protesto Etti

AK Parti Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları tarafından gerçekleştirilen basın açıklaması ile Mısır’ın ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkındaki idam…

Afyonkarahisarlı AK Gençler “Mursi” Hakkındaki İdam Kararını Protesto Etti

AK Parti Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları tarafından gerçekleştirilen basın açıklaması ile Mısır’ın ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkındaki idam kararını protesto etti. Merkez PTT binası önünde bir araya gelen Ak Partili gençlik ve parti yöneticileri ellerinde dövizler ve attıkları sloganlar ile Mursi hakkında verilen idam kararını protesto ettiler. Gurup üyeleri adına basın açıklamasını okuyan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Dilek Hanım Çengel, kararı lanetlediklerini ifade ederek, bu kararın hiçbir hukuka sığmadığını kaydetti. Kararın adalet, insan hak ve hürriyetlerine aykırı olduğunu belirten Başkan Çengel, “Halkın oylarıyla seçilen bir lideri ve arkadaşlarını darbeyle devirip idama mahkum etmek, bir mahkeme hükmünün icrası değil, açık ve adi bir cinayettir. Ülkesinin kaderini değiştirmeye çalışan liderleri, dar ağaçlarıyla kaybeden bir milletin evlatlarıyız. Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşlarına verilen idam cezasını lanetliyoruz. Bu cinayete ’dur’ demek, insan haklarına, adalete ve hukukun üstünlüğüne inanmış herkes için bir borçtur. Bu zulüm karşısında takınılacak her tavır, gösterilecek her tepki, tüm dünya için bir insanlık sınavıdır. Bizler bu kararı her zaman lanetliyoruz ve lanetlemeye de devam edeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından gurup olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X