Ağaçlandırma seferberliği

Orhaneli’nde madencilik çalışmaları tamamlanmış alanlarda Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla hızla ağaçlandırılıyor. Yıl sonuna kadar bin 760 dekar eski maden sahasının ağaçlandırılması hedefleniyor.

Ağaçlandırma seferberliği

OSMAN SAK

Kömür işletmeleri tarafından yıllardır kömür çıkarılan Ormanlık alanlarda kömür rezervinin bittiği maden sahaları Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından arazi hazırlığı büyük bir alanda, eski maden sahalarına sonbaharın gelmesiyle beraber dikimlere başlandı.

İlçeye bağlı Gümüşpınar köyü civarındaki  arazi hazırlığı biten eski maden sahalarına 200 bin adet fidan toprakla buluşuyor. 

Orhaneli Orman İşletme Müdürü Sadettin Özer yaptığı açıklamada kömür işletmelerinin rezervin bittiği ve madencilik faaliyetlerinin sona erdiği  sahalardan, arazi hazırlığı çalışmalarının  tamamlandığı sahalara karaçam, akasya, ceviz, badem ve yabanıl meyveli fidanlar olmak üzere değişik türde toplam 200 bin adet fidanın dikileceğini bildirdi. 

BİN 760 DEKAR

Bu yıl sonuna kadar ağaçlandırma çalışmaları kapsamında  bin 760 dekar  eski maden sahasının ağaçlandırılmak suretiyle eski haline getirileceğini ifade eden Orman İşletme Müdürü Sadettin Özer, 5 yıl içerisinde de yaklaşık 10 bin dekarlık eski maden sahasının ağaçlandırılarak orman haline getirileceğini söyledi. Özer, eski maden sahalarını ağaçlandırmak suretiyle hem atıl sahaların orman haline getirmek  suretiyle çevreye olan olumsuz çevre görüntüsünün ortadan kaldırılacağını, hemde bu sahalara dikilen gelir getirici türler olan olan ceviz ve badem ağaçlandırmaları ile orman köylüsüne gelir sağlanacağını bildirdi. Özer maden rezervinin bittiği tüm maden sahalarında bu ağaçlandırma çalışmalarına Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kesintisiz olarak devam edileceğini ede sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X