Ağbal açıkladı: 2 vergi kanunu birleşiyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gelir ve Kurumlar vergisi kanunu birleştirmeyi düşündüklerini söyledi.

Ağbal açıkladı: 2 vergi kanunu birleşiyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal, dün Bitlis’te yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde özellikle ekonomi ile ilgili önemli yasal düzenlemeleri kamuoyu ile paylaşacaklarını kaydetti. 

Eylül ayından itibaren bir numaralı gündemlerinin ekonomi olacağının altını çizen Ağbal, ”Şu anda ekonomi koordinasyon kurulunda yapısal reform alanında birçok konuyu görüşüyoruz. Çalışmalar yapılıyor. İnşallah bu hazırlıkları tamamladıktan sonra Meclisin açılması ile beraber çok kapsamlı yasal düzenlemeleri de Meclise getireceğiz. Bakanlığımız ile ilgili birkaç konuda özel çalışmalarımız var. Bunlardan en önemlisi gelir vergisi kanunu. Gelir ve kurumlar vergisi kanunun birleştireceğiz. Tek bir kanun yapacağız” dedi.

İKİNCİ KONU KDV REFORMU

Bakan Ağbal, yatırımın, üretimin, istihdamın ve ihracatın önünü açan, vergi yükünde eşitliği, adaleti öngören, en önemlisi de Türkiye’yi daha rekabetçi bir konuma getirecek bir gelir vergisi kanunu yapmak istediklerini vurguladı. İkinci konularının Katma Değer Vergisi (KDV) reformu olduğunu dile getiren Ağbal şöyle devam etti: 

”Bunu da çok önemsiyorum. Katma Değer Vergisi Kanunu modern bir kanun. Birçok ülkede uygulanıyor. Ama her ülkede aynı şekilde uygulanmıyor. Türkiye’deki KDV kanunu işletmeler üzerinde yükler oluşturuyor. Burada ciddi bir reform fırsatını yakaladık. İnşallah bununla ilgili çalışmalarımızı da bir, iki ay içerisinde tamamlayacağız. Ekimde onu da kamuoyunun gündemine getireceğiz. Üretimle ilgili arka arkaya yeni çalışmalar yapılıyor. O konularda da önemli düzenlemeleri sizlerle paylaşacağız.’

GENÇLERİMİZ İŞ İSTİYOR

Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda yüzde 5-6’lardan daha düşük bir büyümeye tahammülü olmadığını da belirten Bakan Ağbal, ‘Genç bir nüfusa sahibiz. Gençlerimiz iş istiyor, aş istiyor. Onlara bizim iş bulmamız lazım, aş bulmamız lazım. Bunun için de yüksek büyüme oranlarına devam etmemiz gerekiyor. Yüzde 5, yüzde 6, yüzde 7 Türkiye için olmayacak büyüme oranları değil. Türkiye’nin normal yakalaması gereken büyüme oranlarıdır. Bunları yaparken, teknolojiye, inovasyona, AR-GE’ye, girişimciliğe çok daha fazla önem vermemiz lazım. Daha fazla inovasyona yatırım yapacağız. Araştırma geliştirmeye daha çok önem vereceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X