Ağır silahlar geri çekiliyor

Ukrayna ordusu cephe hattındaki ağır silahların ger çekilme sürecini başlattı. Minsk mutabakatı uyarınca 220 milimetre kalibreli çok namlulu roketatar sistemleri geri çekiliyor.

Ağır silahlar geri çekiliyor

Doğudaki ayrılıkçılara karşı sürdürülen operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi Sözcüsü Andriy Lysenko, silahlı kuvvetlerin mermi çapı 220 milimetre kalibreli ‘Uragan’ çok namlulu roketatar sistemlerini cephe hattından geri çekmeye başladığını bildirdi.

12 Şubat’ta taraflar arasında sağlanan Minsk mutabakatını hayata geçirme kapsamında, daha önce havan toplarının cephe hattından geri çekildiğini hatırlatan Lysenko, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin dün de mermi çapı 122 milimetre kalibreli ‘Grad’ çok namlulu roketatar sistemlerini cephe hattından 35 kilometre geriye çektiğini vurguladı.

Son 24 saatte ayrılıkçıların 35 kez ateşkes ihlali yaptığını ve bu saldırılarda Peski, Avdeevka, Nikolayevka, Şirokino kasabalarının hedef alındığını kaydeden Lysenko, taraflar arasındaki ateşkes sürecine rağmen, ayrılıkçıların bu saldırılarında 4 askerin yaralandığını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X