Ağlaşan’da gölet heyecanı

Kestel’in Ağlaşan ve Kayacık Mahalleri sakinleri, yapımı süren sulama göletinin tamamlanmasıyla sulu tarım yapmaya hazırlanıyor.

Ağlaşan’da gölet heyecanı

OSMAN GÜNEŞ

 

Sulama tarımı için DSİ 11. Şube Müdürlüğü’nce yapımı süren suyama göletinin önümüzdeki Ağustos ayında tamamlanması bekleniyor. Kil çekirdekli kaya dolgu olarak 2014 yılında yapımına başlanan gölet inşaatı hızla sürüyor. 

3 milyon 600 bin metreküp su tutma hacimli olacak göletin yüksekliği 40 metre uzunluğu 170 metre. Bölgede sulu tarıma büyük katkı sağlayacak göletin önümüzdeki Ağustos ayında tamamlanması bekleniyor. 

Ağlaşan Mahallesi muhtarı Bünyamin Özbey, Ağlaşan Kayacık Göleti, bölgemiz için hayat kaynağı olacak. Bölgemizde sulu tarım yapma imkanına kavuşacağız. Bu sayede hayvancılık ile geçinen yöre halkımızın, sulu tarım ile geçim kaynağı artacaktır. Bu sayede yöremizin kırsal kalkınması olacaktır. Göletimizin çalışmaları hızla devam ediyor ve bitimini dört gözle bekliyoruz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X