Ağrı Valisi’nden savunma

Ağrı’nın Diyadin İlçesi’nde 11 Nisan’da PKK ile askerler arasında yaşanan çatışmayla ilgili konuşan Ağrı Valisi Musa Işın, bölgedeki tedbir kararına ilgili devlet kurumlarıyla görüşüldükten sonra karar verildiğini söyledi.

Ağrı Valisi’nden savunma

Büyük yankı yaratan olayla ilgili, farklı kurum ve kişilerden farklı açıklamalar geldi. Genelkurmay Başkanlığı, ‘Sayın Vali’nin talimatıyla ‘Bahar Şenlikleri’nde gerekli güvenlik tedbirlerini almak ve çıkabilecek olaylara karşı kamu güvenliğini sağlamak maksadıyla; Vali tarafından, asayiş ve kolluk kuvveti olan Jandarma unsurları görevlendirilmiştir. Güvenlik nedeniyle alınan bu önleyici tedbirin Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgisi bulunmamaktadır’ açıklaması yapmıştı.

TSK’NIN AKSİNE

BBC Türkçe’den Sinan Onuş’a konuşan Ağrı Valisi Işın ise tedbir kararına ilgili devlet kurumlarıyla görüştükten sonra karar verdiğini söyledi. Işın, ‘Bu tür durumlarda devletin bir tür karar mekanizması vardır. Bu karar mekanizmasını işletmek zorundasınız. Vali, bireysel olarak hiçbir mekanizmayla görüşmeden böyle bir karar vermez. Dolayısıyla devletimizin ilgili kurumlarıyla görüşüldükten, prosedür tamamlandıktan sonra böyle bir karar verilmiştir’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X