‘Ağrı’da yaşanan çatışma değil provokasyon’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ‘Ağrı’da bir çatışma değil, sahnesi önceden planlanmış, önceden provası yapılmış, sahte bir kurgu operasyon vardı ve orada mümkün olduğunca fazla cenaze çıkarmaya çalıştılar’ dedi.

‘Ağrı’da yaşanan çatışma değil provokasyon’

Demirtaş, partisinin İstanbul Kadıköy’de düzenlenen aday tanıtım mitinginde konuştu. Ağrı’da yaşanan olaya değinen HDP lideri, yaşananların ‘hükümetin bir provokasyonu’ olduğunu öne sürdü ve dikkat çekici açıklamalarda bulundu:

ÇILGINLAŞTILAR

‘Ağrı’da yaşanan AKP provokasyonu bundan sonra da tekrar edebilir. Mutlaka dikkatli ve duyarlı olmalıyız. Dün (önceki gün) cumhurbaşkanı, yani bu ülkenin bütün halkının başkanı sıfatını taşıması gereken kişi, Sakarya’da miting saatinde şu anda Ağrı’da çatışma var, canlı yayınla bunu anlatıp oradaki çatışmadan siyasi rol devşirecek kadar çılgınlaşmış durumdadır. Dün Ağrı’da bir çatışma değil, sahnesi önceden planlanmış, önceden provası yapılmış, sahte bir kurgu operasyon vardı ve orada mümkün olduğunca fazla cenaze çıkarmaya çalıştılar.

ASKERLERİ BÖLGEYE

15 askeri çatışma bölgesinde bırakıp terk ettiler. Bunlardan 8’i yaralıydı yaralı. Yaralı askerleri çatışma bölgesinde bırakıp geri çekildiler. Neden? Orada o askerler yaşamını yitirsin ve ülkede AKP’nin oyları tavan yapsın diye. Ne oldu peki? HDP’li arkadaşlarımız çatışma bölgesine giderek HDP’li yönetici arkadaşlarımız yaralı askerleri oradan alıp çıkartarak, kendi elleriyle alıp çıkarttılar. Genelkurmay’da bu sahte provokasyon operasyonunu düzenleyenler bunun hesabını halka vermelidirler.

HELİKOPTERDEN ATEŞ

Bizim HDP’li arkadaşlarımız yaralı askerleri almaya oraya gitmese belki de asker cenazesi oradan çıkacak. Bizim arkadaşlarımız orada cenaze çıkmasın diye yaralı askerleri almaya gittiğinde helikopterden ateş açtılar. İlçe eski başkanımızı şehit ettiler, HDP’li arkadaşımızı ve PKK gerillasını açtıkları ateşle öldürdüler. Bunlar işte Türkiye halkına başka şekilde anlatılıyor. Bunlar HDP’yi kötülemek için ellerinden geleni yapacaklar. Çatışma bölgesinde askerler var, helikopter yaralıları almak yerine yukardan ateş açıyor. Ambulans yok, helikopter yok. Yaralı askerleri çarşaflarla taşımak zorunda kalıyor arkadaşlarımız.

GÖRÜNTÜLERİ VAR

Fotoğraflar var görüntüleri var. Orada ölmesini beklemişlerdir. Cenaze çıkması için bu devlet elinden geleni yapmışlardır.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X