Ağrı’dan batı illerine 165 bin kurbanlık

Türkiye’nin en önemli hayvancılık merkezlerinden olan ve Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla hayvan piyasasında büyük hareketliliğin yaşandığı Ağrı’dan 165 bin kurbanlık satışa sunulmak üzere büyükşehirlere gönderildi.

Ağrı’dan batı illerine 165 bin kurbanlık

Ağrılı besiciler, her yıl olduğu gibi bu sene de özellikle yaylalarda yetiştirdikleri kurbanlıklarını, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından gerekli kontrollerin yapılmasının ardından kamyon ve TIR’larla Türkiye’nin batısındaki büyükşehirlere sevk etti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Engin, Ağrı’nın temel geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu söyledi. Şu sıralar Ağrı’da Kurban Bayramı hareketliliği olduğunu belirten Engin, ”Kent nüfusunun yüzde 84’ü hayvancılıkla geçimini sağlıyor. Ağustos ayı itibarıyla kurbanlık olarak 35 bin büyükbaş ve 130 bin küçükbaş hayvan olmak üzere 165 bin hayvan sevkiyatımız oldu. Bunun kente girdisinin toplam 384 milyon lira olmasını bekliyoruz” dedi.

BİR SIKINTI YOK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, yaptığı açıklamada, ”Kurbanlıkla ilgili bir sıkıntımız yok, vatandaşlarımız rahat etsinler. Bizim amacımız hem üreticimizi hem aradaki esnafımızı, sanayicimizi, bu işle iştigal eden bütün arkadaşlarımızı ve neticesinde de tüketicimizi rahat ettirmektir. Tüketici sıkıntıya düştüğünde diğer taraflar da sıkıntıya düşecektir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X