Ağustos’ta öğretmen ataması yok

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın dün kendilerine ‘ağustos ayında öğretmen ataması yapılmayacağını’ ifade ettiğini belirterek, ‘Bu yanlıştan geri dönülmeli’ çağrısı yaptı.

Ağustos’ta öğretmen ataması yok

İrgil, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, dün yaptıkları TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu toplantısında çok önemli bir gelişme yaşandığını söyledi.

 

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz’ın, dün gerçekleştirilen toplantı arasında kendilerine ‘ağustos ayında öğretmen ataması yapılmayacağını’ ifade ettiğini aktaran İrgil, bunun, 400 bin öğretmen adayının umutlarının ve hayatları ile ilgili planlarının bozulması anlamına geleceğini dile getirdi.

İrgil, 18 yıldır ağustosta öğretmen ataması yapıldığını, ilk kez bu dönemde atama yapılmayacağını belirterek, bir önceki Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın ‘Kimse merak etmesin öğretmenlerimiz ağustos ayında atanacak’ dediğini; yeni bakanın ilk icraatının ‘atanamayan öğretmenler için bu kötü haber olduğunu’ söyledi.

Son KPSS’ye 450 bin öğretmen adayının katıldığını belirten İrgil, şunları ifade etti:

 

‘Ağustosta atama yapılmayacaksa temmuzda neden ikinci sınavı yapıyorsunuz? Bu insanların psikolojisi ne olacak? Bu insanlar bu sınava nasıl girecekler? Dünden bana birçok tepki geldi. Aralarında çok acı, tedirgin edici tweetler de var. ‘İntihar edeceğim’ diye tweet atan öğretmen adayları var. İnsan ne yapacağını bilemiyor. Milli Eğitim Bakanlığı bu yanlıştan geri dönmeli. Ağustos ayında 50 bin öğretmen atanmalı. Bu insanların onurlarıyla, umutlarıyla oynamayın. Bu insanlara verdiğiniz sözü tutun.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X