Ahududu üretimi masaya yatırıldı

Kestel’de düzenlenen toplantıda, bölgede yetiştirilen ahududu meyvesinin depolanması, pazarlanması ve kayıt altına alınması için yapılması gerekenler ele alındı.

Ahududu üretimi masaya yatırıldı

OSMAN GÜNEŞ

Büyükşehir Belediyesi Tarım A.Ş ile Kestel Ziraat Odası tarafından düzenlenen toplantıda, ahududu yetiştiriciliği, depolanması ve pazarlanması konuları ele alındı.

Kestel Ziraat Odası’nda  gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yetişkan Keskin, Büyükşehir Belediyesi Tarım A.Ş. Müdürü Ali Gülbay, Kestel Ziraat Odası Başkanı Fevzi Fırtına, Kestel Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ziraat mühendisi Davut Tolga Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Haydar Ali Aslan, Engin Taşdemir, muhtarlar ve yetiştiriciler katıldı.

Kestel Ziraat Odası Başkanı Fevzi Fırtına, bölgedeki üreticilerin ÇKS kayıtlarını yaptırmalarını isteyerek, kooperatifler ya da birlikler kurarak sağlıklı bir sisteme geçilmesi gerektiğini söyledi. Fırtına, bölgede soğuk hava deposu ve şoklama tesisinin şart olduğunu ifade etti.

DEPOLAMA TESİSİ…

Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Haydar Ali Aslan yetiştirilecek üzümsü meyvelerinin işlenip saklanması için depo yapılmasının şart olduğunu ifade ederken, Kestel Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ziraat mühendisi Davut Tolga Çiftçi de, “Sırbistan üzümsü bitki olarak 110 bin ton üretiyor, biz ise 6 bin ton üretiyoruz. Bu ülkenin 250 bin ton depolama tesisleri var. Çiftçilerimiz üretimlerini açıklaması ve buna göre depolama yapılması gerekir. Çiftçilerimiz yetiştirecekleri ürünleri açıklasınlar” dedi.

150 BİN FİDE…

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yetişkan Keskin, “Bursa da 150 bin adet fide dağıttık. Bu fidelerin 130 bin adedi Kestel bölgesine dağıtıldı. Bundan sonra Ziraat Odası ve meclis üyelerimizle görüşerek gerekli ürünleri temin edip dağıtacağız. Biz tarım A.Ş. olarak hizmetinizdeyiz” diye konuştu.

Toplantıya katılan ahududu üreticileri ise, bölgede üretilen ahududunun pazarlama konusunun takip edilmesi, soğuk hava depolarının yapılıp mahsulün toplandığı bölgede tünel şoklama ile şoklanmasının sağlanması gerektiğini söylediler. Üreticiler, ürünün ihracı için destek beklediklerini ifade ettiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X