Ahududu üretimi ve sorunları tartışıldı

Kestel Kaymakamlığı’nca düzenlenen toplantıda, ilçede ahududu, böğürtlen ve çilek üretimi ile ilgili yapılması gerekenler ve üreticilerin sorunları ve çözümüne sağlanacak katkılar ele alındı.

Ahududu üretimi ve sorunları tartışıldı

OSMAN GÜNEŞ

Kaymakam Ziya Polat başkanlığında, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Kestel Ziraat Odası Başkanı Fevzi Fırtına, Kestel Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cihan Kuzik, Kestel üzümsü meyveler yetiştiren köylerin kooperatif başkanları, mahalle muhtarları ile ahududu üretimi ile ilgili yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

COĞRAFİ İŞARET…

Belediye Başkanı Yener Acar, Kestel ahududusuna coğrafi işaret alınması ile ilgili Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden konunun uzmanlarıyla çalışma başlattıklarını söyledi. Kestel Ziraat Odası Başkanı Fevzi Fırtına da, ahududu tarihçesini anlatarak, “Bölgemiz iklimi ve toprak özellikleri ahududu ve böğürtlenlere uygundur. Küçük aile işletmeciliği olarak yapılabildiği gibi geniş alanlarda üretilerek büyük gelir kapısı olan bir üründür. Hali hazır Kestel’de ahududu ve böğürtlen üretimi ile ülke ekonomisine büyük katkı sağlanmaktadır. Üretimin artması ve daha planlı olarak yapılması için destek şart. Destek olunduğunda çok büyük bir pazar payı vardır. Bu konuda Ziraat Odası Başkanlığımız olarak çalışmalar yapmaktayız” dedi.

SOĞUK HAVA DEPOSU…

Ahududu üreticileri ise en büyük sorunun bölgede soğuk hava deposu eksikliği olduğunu ifade ederek, soğuk hava deposu yapılması için talepte bulundular. Üreticiler, ahududunun depolanarak saklanması ile pazar payı ve üreticinin malının daha iyi fiyatlarda değer bulacağını ifade ettiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X