Aikido Festivali Başkentte Başlıyor

Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Uluslararası Aikido Festivali, 10-14 Haziran tarihleri arasında ODTÜ’de yapılacak. Orta Doğu Teknik Üniversites…

Aikido Festivali Başkentte Başlıyor

Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Uluslararası Aikido Festivali, 10-14 Haziran tarihleri arasında ODTÜ’de yapılacak. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılacak olan Uluslararası Aikido Festivali’ne bu yıl 20 ülkeden 300’e yakın katılımcının gelmesi bekleniyor. Katılımcı ülkelerin üst düzey ekiplerinin hünerlerini sergilediği bir gösteri günü ve siyah kuşak almak için kıyasıya yarışan öğrencilerin sınavlarıyla süslenen bu etkinlik beş gün sürecek. Aikido ve Budo Federasyonu’ndan teknik direktör Nemi Vural, organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada, en çok ilgiyi aralarında ODTÜ, Bilkent Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, İTÜ gibi üniversitelerden gelen gençlerin gösterdiğini bildirdi. Vural yaptığı açıklamada, “Aikido, kurucusunun düşünceleri doğrultusunda müsabaka içermeyen bir disiplin. Kişinin ne denli ilerlediğini görmesinin yollarından biri herkesin katılımına açık seminer niteliğindeki çalışmalara, yaz kamplarına, festivallere katılmak. Bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirme çabasında olan ikido Budo Federasyonu her yıl Türkiye’de çeşitli kentlerde yedi etkinlik düzenliyor. Organizasyonda 13 Haziran Cumartesi günü, 16.00 – 18.00 saatleri arasında katılan ülkelerin sunacağı gösteriler yer alacak. Artık yavaş yavaş geleneğe dönüşen bu gösterilerde seçilen ekipler hünerlerini gösteriyor, kendi ülkelerinde Aikido’nun bulunduğu düzeyi sergileme fırsatı buluyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X