Aile Bakanlığı’ndan kayıp Afgan çocuklarla ilgili açıklama

Erzincan’da devlet korumasına alınan 21 Afgan çocuk esrarengiz biçimde kayboldu. Aile Bakanlığı, 4 ay önce yaşanan olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve ihmali olan varsa gerekenin yapılacağını duyurdu.

Aile Bakanlığı’ndan kayıp Afgan çocuklarla ilgili açıklama

Erzincan’daki Çocuk Destek Merkezi’nde kalan 21 Afgan çocuk kayıplara karıştı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 4 ay önce yaşanan olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bakanlık, ihmal ya da kusuru olanlar hakkında gerekli yasal işlem yapılacağını duyurdu. 

Ülkelerinden kaçarak İzmir’e gelen 12-17 yaşlarındaki kimsesiz 21 Afgan çocuk, Nisan ayında devlet korumasına alındı, 24 Temmuz’da da Erzincan’daki Çocuk Destek Merkezi’ne yerleştirildi. Ancak çocuklar Erzincan’a geldikten 5 gün sonra esrarengiz biçimde kayboldu.

Çocuklardan 4’ünün 25 Temmuz’da, kalan 17’sinin de 29 Temmuz’a kadar değişik zamanlarda merkezden kaçtığı belirlendi.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, çocukların Avrupa’ya geçmek amacıyla kaçtığını ve dördünün bulunduğunu söyledi.

Vali Süleyman Kahraman şöyle konuştu:

”Bulundukları binadan çarşaf sarkıtılarak izinsiz olarak gitmişlerdir. Bununla ilgili gerek emniyet gerekse jandarmaya talimat verildi ve araştırma yapılıyor.

”IŞİD’E GİTMELERİ MÜMKÜN DEĞİL”

Bir kısmının Türkiye’de bir kısmının Avrupa ülkelerinde olduğu sosyal medya hesaplarından belirlenmiştir. İddia edildiği gibi IŞİD ve benzeri bir örgüte gitmeleri mümkün değil.”

Aile Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da, Bakan Ayşen Gürcan’ın talimatıyla iki denetçi görevlendirildiği ve soruşturma başlatıldığı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X