Aile eğitimi okulu ilk mezunlarını verdi

Türkiye’nin tek spastik engelli çocuk hastanesi olan Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yatarak tedavi olan spastik çocukların anne ve babalara yönelik eğitimler devam ediyor. Bu kapsamda açılan “Aile Eğitimi Okulu”

Aile eğitimi okulu ilk mezunlarını verdi

Aile eğitimi okulunda diyetisyen, sosyal hizmet ve çocuk gelişimi uzmanı ile psikolog görev yaparken, 4 ayrı kur halinde düzenlenen eğitimlerde spastik çocukların ebeveynlerine, engellilerin sosyo-ekonomik haklarından psiko-sosyal problemlerle başa çıkma yöntemlerine, çocuk gelişiminden doğru beslenmede ailenin rolü ve etkisine kadar birçok konuda bilinçlendirme eğitimleri verildi.

Konu hakkında açıklama yapan hastane yöneticisi Uzm. Dr. Erkan Yıldırım ‘Bu okulda yatan her yeni spastik engelli çocuğun ebeveynine kapısı açıktır. Eğitimlerde spastik çocukların gelişimsel özellikleri ve gelişimlerini destekleme yöntemleri, aile tutumları ve çocuklar üzerindeki etkisi olmak üzere bir çok konu anlatıldı. Bu eğitimlerin engelli bireylerin toplumsal yaşamda bireyselleşmesine en büyük katkıyı sağlayan ailelerin, çocuklarına günlük yaşamda bilinçli rehber olmasını sağlayacağı kanaatindeyim” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X