Aile hekimleri iş bıraktı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da da nöbet sistemine tepki gösteren aile hekimleri dün iş bıraktı.

Aile hekimleri iş bıraktı

Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde toplanan doktor, hemşire ve ebeler, aile hekimlerinin cumartesi günü nöbet tutmasını öngören uygulamayı protesto etti. 

Yağmur altında gerçekleşen protesto eyleminde konuşan AHEF Genel Başkanı Dr. Murat Girginer, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun aile hekimlerinin nöbet uygulamasından taviz verilmeyeceğine yönelik açıklamalarını değerlendirdi. 

AİLE HEKİMLİĞİNDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Aile sağlığı merkezlerinin 7/24 çalışan ATM’ler olmadığını belirten Girginer, şöyle devam etti: ‘Sağlık Bakanlığı’nın bizi bir banka memuru, tapu memuru gibi çalıştırmaya çalışmasından son derece hicap duyuyoruz. Sayın Bakanın bize taviz vermeyecek şekilde ‘Cumartesi günü çalışacaksınız’ şeklinde zorlamasına cevap veriyoruz. Biz de aile hekimliğinden taviz vermeyeceğiz. Aile hekimliğini sonuna kadar savunacağız. Çünkü Aile hekimliği koruyucu sağlık hizmeti niteliğinde olan tedavi amaçlı hizmettir. Dolayısıyla aile hekimliğini sona erdirecek her türlü düzenlemeye karşıyız. Eski sağlık ocağı sistemine dönmek halkın sağlığını koruyacak bir uygulama değil.’

Öte yandan, ülke genelinde gerçekleştirilen eylemi basından öğrenen vatandaşların çoğu sağlık ocaklarına gitmedi, gidenler de hastanelerin acil servislerine yönlendirildi. Aile hekimleri, bugün Ankara’da Sağlık Bakanlığı’na yürüyecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X