Aile hekimlerine bağımlılıkla mücadele eğitimi

Halk Sağlığı Müdürlüğü, aile hekimlerine yönelik madde bağımlılığı ile mücadele eğitimlerine başladı.

Aile hekimlerine bağımlılıkla mücadele eğitimi

750’ye yakın aile hekimine verilecek eğitimlerin ilkine Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan’ın ile çok sayıda hekim, psikolog, sosyal çalışmacılar ve Uludağ Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim üyeleri katıldı.

Bağımlılık ile Başbakanlık stratejik eylem planının bulunduğu çok kapsamlı bir şekilde mücadele edildiğini dile getiren Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, “Başbakanlık eylem planı dâhilinde ve Sağlık Bakanlığı’nın bizim için öngördüğü strateji çerçevesinde Bursa’daki bütün aile hekimlerimizi içine alan bir eğitim programı düzenledik. Bu eğitimin amacı aile hekimlerimizin erken tanı koyabilecek, bağımlılık düzeyi düşük olanlara ise psikososyal destek tedavisi uygulayabilecek ve gerektiğinde uygun yönlendirmeyi yapabilecek düzeyde bilgi ve becerilerinin arttırılmasıdır” dedi.

Yıldırım Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde ilki gerçekleştirilen eğitimde aile hekimlerinin katılımı ile interaktif şekilde ve uygulamalı video görüntüleri verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X