Aile hekimlerine kalp hastalıkları eğitimi

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından aile hekimlerine yönelik verilen hizmet içi eğitimlerle aile hekimliğinin daha da nitelikli olması amaçlanıyor.

Aile hekimlerine kalp hastalıkları eğitimi

Kalp damar hastalıkları, hipertansiyon ve böbrek hastalıkları gibi bulaşıcı olmayan hastalık türleri hakkında verilen eğitime katılan  Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, “Birinci basamak sağlık hizmetlerinin sunumunda, personelin günün koşullarına uygun olarak yetişmelerini ve görevin gerektirdiği bilgi, beceri ve davranışlara sahip olmalarını sağlamak gerekmektedir. Bu yüzden ilimizde görev yapan 800’e yakın aile hekimine hizmet içi eğitimler düzenliyoruz” dedi.

Yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen ve sağlık harcamalarında oldukça büyük pay alan en önemli halk sağlığı sorununun bulaşıcı olmayan hastalıklar olduğuna dikkat çeken Dr. Akan, “Bulaşıcı olmayan hastalıklardan ölümlerin yaklaşık yarısı kalp ve damar hastalıkları, kanser, kronik hava yolu hastalıklarına bağlıdır. Görülme sıklığı yönünden toplumun büyük bir kesimini etkileyen bu hastalıkların ve risk faktörlerinin ilk görülme yaşının azalması dikkat çekicidir. Bulaşıcı olmayan hastalıklar içerisinde, kalp ve damar hastalıkları tüm ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer almaktadır” şeklinde konuştu. 

DAHA NİTELİKLİ HİZMET

Sağlık Bakanlığı tarafından bu hastalıklarla mücadele için çalışmalar yapıldığının altını çizen Dr. Akan, “Diyabet, hipertansiyon ve obezite ile mücadeleye yönelik Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı, Ulusal Tütün Kontrol Programı, Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı, Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı başlamış ve başarıyla yürütülmektedir.  Ayrıca il bazında da bizlerin gerçekleştirdiği gibi hizmet içi eğitim programları düzenlenerek, hizmet kalitesinde artış olması bekleniyor” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X