Aile içi şiddet ve eğitim tartışıldı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Gemlik Kent Konseyi tarafından Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine yönelik ‘Aile İçi Eğitim ve Şiddet’ konulu eğitim programı düzenlendi.

Aile içi şiddet ve eğitim tartışıldı

CEMAL KIRGIZ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan Aile Eğitim Programı (AET) kapsamında düzenlenen ‘Aile İçi Eğitim ve Şiddet’ konulu programda konuşan Psikolog Özgün Baştürk, ailede iliteşimin ilk şartının anlaşılmak ve anlamak olduğunu ifade etti. Baştürk, “Toplumda varlığımızı sürdürebilmemiz, huzursuzluk ve çatışma ortamına yol açmamak için toplumla doğru iletişim kurulmalıdır. En etkili iletişim bire bir görüşmedir, karşımızdaki ile konuşurken mesajın açık olması ve ortak bir dil konuşulması gerekir” dedi. 

Kişileri çeşitli özelliklerinden dolayı yargılamak, geçimsiz, tembel, sorumsuz, zaten hep böylesin gibi kişiliğine atfetme gibi davarmışların iletişimin önündeki engeller olduğunu ifade eden Baştürk, “Kaşımızdaki ile doğru iletişim için öncelikle empati kurmalıyız. Etkili dinleyerek düşüncelerini ve duygularını anlamaya çalışmalıyız. Dinlediğimizi belli etmeli ve bunu da hissettirmeliyiz’ şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Şube Müdürü Orhan Bayrak da, “Şiddet her zaman şiddeti doğurur. Toplumlar değer yargılarını yitirmeye başladığı an şiddet ortaya çıkar. Güçsüz veya zavallıya güç uygulamak zavallılıktır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X