‘Aile sigortası ile yoksulluğu tarihe gömeceğim’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Yoksul aile, başkasına muhtaç aile olmayacak. Aile sigortasını getireceğim ve yoksulluğu tarihe gömeceğim” dedi.

‘Aile sigortası ile yoksulluğu tarihe gömeceğim’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Abide Meydanı’nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, CHP olarak bugüne kadar hiç kimseye “neden şu partiye oy verdin” diye suçlamada bulunmadıklarını ve hiç kimseye kırgınlık duymadıklarını söyledi.

İktidarlarında bütün insanlığı, Türkiye’yi kucaklayacaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Hakkari’de, Çorum’da, Çankırı’da, Rize’de, Trabzon’da, Tekirdağ’da, Edirne’de bir çocuğunuz işsizse, benim derdim o çocuğa iş bulmak olacaktır. Ben bunun sözünü veriyorum” dedi.

Türkiye’de 17 milyon yoksul vatanaş bulunduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Ne demek 17 milyon yoksul? Aylık geliri 200 liranın altında olan 17 milyon vatandaşımız var. Nerede oturuyorlar? Üç milyon 750 bin hanede oturuyorlar. Peki 13 yıldır ‘yoksulluğu bitireceğim’ diye milletin önüne çıktı, yoksulluğu bitiremedi. Ben 13 üç yıl değil, sadece ve sadece sizden 4 yıl için yetki istiyorum. Dört yılda hiçbir ailenin geliri aylık 720 liranın altında olmayacak. Yoksul aile, başkasına muhtaç aile olmayacak. Aile sigortasını getireceğim ve yoksulluğu tarihe gömeceğim. Ne kadar geliri var? 500 lira. 220 lirasını da devlet verecek. 720 liranın altında hiçbir ailenin geliri olmayacak. Ama bir şartımız var, parayı ailede kadının banka hesabına yatıracağım.”

“Minnet borcumuz var”

“Bir tek fire istemiyorum, 11 milyon emeklinin oyunu istiyorum” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Ramazan Bayramı’nda, Kurban Bayramı’nda bin alıyorsa, bin lira ikramiye vereceğiz. Bunun kaynağını sormak bile ayıptır. Biz ne diyoruz ‘vereceğiz.’ 11 milyon emeklimiz var. Bir tek fire istemiyorum. 11 milyon emeklinin oyunu istiyorum. 11 milyon emekliye hizmet edeceğim. 11 milyon emekliye ikramiye vereceğim. Emekli, genç yaşında çalışmaya başlayan, vergi ödeyen, alın teri döken, bu ülkenin kalkınmasına katkı sağlayan, ailesine bakan, devlete hizmetini yapan, ülkenin büyümesine katkı veren ve zamanı gelince emekli olan insandır. Bizim bu insanlara vefa borcumuz var, minnet borcumuz var. En azında onlara emeklilik döneminde huzurlu yaşam sunma imkanımız var. Ben düşünüyorum, onlar düşünmüyorlar CHP halkın partisi, düşünüyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X