Ailesini ararken kendi mezarını buldu

Nevşehir’de 1 günlükken cami avlusuna bırakılan Ayşe Taş, 34 yıl sonra, önce annesine daha sonrada da “öldü denilerek gömüldüğü” kendi mezarına ulaştı. Uzun yıllar süren hukuk mücadelesinin ardından adli tıp raporuyla biyolojik ailesine kavuşan genç kadın, 34 yılın sonunda mahkeme kararıyla yeni kimliğini alarak gerçek soyuna döndü.

Ailesini ararken kendi mezarını buldu

“Artık yeniden doğuyorum” diyen Ayşe Taş, “Bu süreçte çok zorluklar yaşadım, çok mücadele ettim. 34 yılın sonunda yeni kimliğim için başvuruda bulundum. Mahkeme sürecim bitti, soyadım artık Neşeli değil Taş olarak geçiyor. Yeni kimliğime kavuşuyorum, yeniden doğuyorum. Çok uzun yıllar boyunca ‘Ben kimim?’ sorusuyla yaşadım. Artık kim olduğumu biliyorum, vicdanen rahatım. Onlar benimle iletişime geçmedi ama ben amacına ulaşmış bir insan olarak huzurluyum. Artık hayatıma kaldığım yerden, kendi soyadımla devam edeceğim.”

Ailesini para için aradığı yönündeki iddialara da tepki gösteren Taş “Benim tek amacım kim olduğumu öğrenmekti. Kimseden maddi beklentim olmadı, bundan sonra da olmayacak. Onları vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum.”

Bir günlükken cami avlusuna bırakıp öldü demişler: Ailesini ararken kendi mezarını buldu - 2

Olay, 34 yıl önce Nevşehir’de meydana geldi. Yasak bir ilişkinin ardından dünyaya gelen Ayşe Taş, henüz bir günlükken bir cami avlusuna bırakıldı. Vatandaşlar tarafından bulunan Taş, devlet korumasına alındıktan sonra bir aileye evlatlık verildi.

12 yaşına kadar evlatlık olarak büyüyen ve evlatlık gittiği ailenin soyadını alan Ayşe Taş, üvey annesinin vefatının ardından evden kaçtı. Polis tarafından bulunarak üvey babasına teslim edildiği sırada, polis ile üvey babasının konuşmalarını duymasıyla evlatlık olduğunu öğrendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X