AK Parti aday listelerinde son durum ‘Başvurusu olmayan bazı isimler de aday gösterilebilir’

Siyasi partiler 24 Haziran Seçimleri’ne iki cephede birden hazırlanıyor. Birinci cephe cumhurbaşkanlığı ikincisi ise milletvekilliği. Bugünlerde hem Ankara’da hem de Bursa’da AK Parti’nin milletvekili aday listesini belirlemek için yoğun bir çalışma var.

AK Parti aday listelerinde son durum ‘Başvurusu olmayan bazı isimler de aday gösterilebilir’

Olay Gazetesi’nin deneyimli yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinde AK Parti’de sürecin nasıl işlediğini anlatıyor ve listede olmayan, başvuru yapmayan bazı isimlerin de aday yapılabileceğini belirtiyor.

AK Parti’de Üst Kurul 60 aday adayı için fikir alarak başlıyor!

Aday adaylığı başvuruları tüm partilerde bitti. En çok başvurunun olduğu AK Parti’de temayül yoklaması sonrası geçen hafta aday adayları Ankara’ya davet edilerek mülakatlar yapıldı.

Pazar akşamı sona eren mülakatların ardından Alt Komisyon başkanları izlenim içeren raporlarını yazmaya başladılar. Çarşamba gününden itibaren de Üst Kurul devreye girecek.

Devreye girerken de…

304 kişinin aday adaylığı başvurusu yaptığı Bursa’dan 60 aday adayı liste olarak Üst Kurul’un önüne raporlarıyla birlikte gelecek.

Çünkü…

AK Parti’deki uygulama gereği, Alt Komisyon raporlarıyla ilin çıkaracağı milletvekili sayının 3 katı aday adayı Üst Kurul’un önüne geliyor.

Bu da…

10’ardan 2 bölgede toplam 20 milletvekili çıkaracak Bursa için 60 aday adayının Üst Kurul’a çıkması anlamına geliyor.

O nedenle…

Şimdi tüm dikkatler Üst Kurul’a sunulacak 60 aday adayı listesine yoğunlaştı. Doğal olarak, spekülasyonlar da başladı.

Örneğin…

Ankara’dan konuştuğumuz bir dostumuz, “Üst Kurul’a sunulacak liste elbette önemli, ama aday listesi hazırlanırken hiç başvurusu olmayan isimlerin davet edilip aday yapılmaları da mümkün” dedi ve ekledi:

“Bu seçim hem süre olarak kısa, hem kriterler farklı geliştiği için aday adayı olmayanların listede yer aldığı görülürse kimse şaşırmasın.”

Bunun üzerine…

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ı arayıp davetle adaylık konusunu sorduk. 

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X