AK Parti Bursa İl Yürütme Kurulu belirlendi

AK Parti Bursa il yürütme kurulu kamuoyuna tanıtıldı.

AK Parti Bursa İl Yürütme Kurulu belirlendi

AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Almira Otel’de düzenlediği basın toplantısı ile yeni il yürütme kurulunu kamuoyuna tanıttı. İlçe ve il kongrelerini AK Parti’ye yakışır şekilde birlik ve beraberlik içerisinde geçirdiklerini belirten Torun, “İl kongremizde çok zengin bir isim havuzu içerisinden yeni yönetimimizi belirledik. Bunu yaparken de şehrimizin demografik yapısını dikkate aldık çünkü Bursa farklı coğrafyalardan insanlarımızı bünyesinde barındıran bir ilimiz. Bu fotoğrafı yönetimimize de yansıtmaya çalıştık. Bunun yanında yeni yönetimimizde bayan arkadaşlarımıza biraz daha fazla yer verdik. Şu anda 50 kişilik yönetim kurulumuzda 14 bayan arkadaşımız bulunuyor. İnşallah ilerleyen zamanlarda bu sayının artacağına inanıyoruz. Yine il yönetimimizde siyasete yeni giren arkadaşlarımız var. Bu tutumumuzun altında Bursa siyasetine yeni yüzler kazandırma isteğimiz yatıyor. Yaş ortalaması 40 olan bir yönetim kurulu oluşturduk. Aramızda çok genç arkadaşlarımız da var. Genç ve dinamik bir kadro kurduğumuzu düşünüyorum” dedi.

AK Parti il ve ilçe teşkilatları olarak 2015 genel seçimlerine hazır olduklarını vurgulayan Torun, “Seçim koordinasyon merkezlerimizi, kongrelerimizin hemen arkasından oluşturduk. Teşkilatlarımız her zaman olduğu gibi yarın seçim olacakmışçasına hazır durumda. İnşallah bugün yürütme kurulumuzu da açıkladıktan sonra her yönüyle teşkilatlanmamızı tamamlamış oluyoruz ve hemen seçim çalışmalarımıza başlayacağız. Biz 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşecek genel seçimleri, partimizin büyük hedeflerine giden yolda eşik seçimler olarak görüyoruz. Yeni Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Ben inanıyorum ki her zaman olduğu gibi aziz milletimiz partimize olan desteğini devam ettirecektir ve 7 Haziran’da AK Parti grubuna 330’un üzerinde milletvekili armağan edecektir. İnşallah milletimiz bize bu yetkiyi verirse biz de onlara yeni anayasamızı hediye etme sözünü veriyoruz. Çünkü ülkemiz hala artık yamalı bohçaya dönen, darbe anayasası ile yönetiliyor. Ülkemizin ufkunun açılabilmesi için bu yeni anayasanın oluşturulması şart” açıklamasında bulundu.

“DÜNYANIN NERESİNDE OLURSA OLSUN TERÖRE KARŞIYIZ”

Konuşmasında güncel konulara da değinen Torun, Paris’te meydana gelen ve 12 kişinin hayatını kaybettiği terör olayı hakkında, dünyanın neresinde olursa olsun bu tür olayların karşısında olduklarını belirterek, “Terör her yerde terördür. Bunun dini, milliyeti, coğrafyası olmaz. Biz Türkiye olarak, AK Parti Hükümetleri olarak terör olaylarının nerede meydan gelirse gelsin bir insanlık suçu olduğunu ifade ediyoruz. Çünkü insan canı çok kıymetlidir. Cana nerede kastedilirse kastedilsin biz onun karşında oluruz. Bu konuda bizim duruşumuz hep aynı noktada olacaktır. Biz, ‘Dini, milliyeti dikkate alınmaksızın, bu ayrım gözetilmeksizin terör bir insanlık suçudur’ diyoruz. Terör olayı her nerede meydana gelirse gelsin, tüm dünyanın karşısında durması gereken bir olaydır. Yoksa sadece Paris’te ya da Avrupa ve Amerika’nın herhangi bir kentinde bir terör olayı meydana geldiğinde tüm dünyanın orada bir araya gelmesi bir anlam ifade etmez. Paris’teki olaya verilen tepki Avrupa’nın ve Amerika’nın daha bir çok örnekte olduğu gibi ikiyüzlü davranışını ortaya koymuştur. Evet 12 can çok önemli ancak Suriye’de dört yıldır süren bir savaş var ve 300 bin kişi hayatını kaybetti. 

Milyonlarca kişi başka ülkelerde mülteci durumuna düşürüldü. Peki Avrupa ve Amerika nerede? Yok. Lübnan’da da benzer olaylar var. Gazze’de İsrail dünyanın gözü önünde katliamlar yaptı. Peki dünya nerede? Yok. Başka coğrafyalarda da bunu görebiliyoruz. Biz Türkiye olarak, ‘Terör illeti nerede vuku bulursa bulsun bunun karşısındayız’ diyoruz ve aynı duyarlılığı tüm dünya ülkelerinden de bekliyoruz. Bu tepkiler sadece terör olayları Avrupa’da ya da Amerika’da yaşanıldığında gösterilirse bu göstermelik bir davranış olur. Hele hele İsrail Başbakanının terörü tel’in için Paris’e gitmesi kabul edilebilir bir şey değil, inandırıcı da değil. Bundan beş ay önce her türlü katliamı yapacaksın bunu dünyaya anlatacaksın, sonra da ‘Paris’te ben teröre karşıyım’ diyeceksin. Biz bu tür tavırların karşısındayız. Dimdik bir duruşla tüm dünya teröre karşı durup mücadele etmediği sürece bu davranışlar söylemden öteye gitmez” şeklinde konuştu.

Fransız Karikatür Dergisi Charlie Ebdo’da yayınlanan karikatürlere de işaret eden Torun, basın özgürlüğü de dahil hiç bir hürriyetin insanların inançlarına hakaret edecek boyutta kullanılmaması gerektiğine vurgu yaptı.

PARALEL YAPI İLE MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR SÜRECEK

Konuşmasında paralel yapı ile mücadelenin devam ettiğine vurgu yapan Torun, şunları söyledi:

“İllegal yapılaşmanın, paralel örgütün kısmen de olsa halen faaliyetlerini devam ettirme çabasında olduğunu görüyoruz. Biz bütün teşkilatlarımızla partimizin bu konuda son derece kararlı olduğunu ve millet iradesi dışında bir oluşuma asla izin vermeyeceğini her fırsatta dile getiriyoruz. Bu yalnızca hükümetin değil devletin de bir görevidir. Bu illegal yapının mutlaka ortadan kaldırılması gerekiyor. Milletten yetki almadığı halde kendisine bir güç devşirmek isteyen bu yapı ile mücadelemiz sonuna kadar kararlılıkla sürecektir.”

Öte yandan yeni il yürütme kurulu şu isimlerden oluştu: İl Başkanı Cemalettin Torun, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Abdullah Duman, Teşkilat Başkanı İbrahim Güney, Seçim İşleri Başkanı Halil İbrahim Özgeriş, Tanıtım ve Medya Başkanı Davut Gürkan, Dış İlişkiler Başkanı Mehmet Şenocak, Sosyal İşler Başkanı Necati Polat, Yerel Yönetimler Başkanı Asım Amil, Ekonomi İşleri Başkanı Kemal Ermiş, Halkla İlişkiler Başkanı Hasan Kılıç, Mali ve İdari İşler Başkanı Orhan Aygün, AR-GE Başkanı Fatma Saime Erdönmez, İl Sekreteri Ürkiye Şentürk, Kadın Kolları Başkanı Emine Yavuz Gözgeç, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Tarık Kaderli.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X