Ak Parti İznik ve Gürsu`da tamam

Beşinci olağan kongre sürecine giren AK Parti`de kongreler tüm hızıyla devam ediyor. 10 Ocak`ta gerçekleşecek İl Kongresi öncesi ilçe kongreleri devam eden Bursa teşkilatında İznik ve Gürsu ilçe kongreleri gerçekleşti.

Ak Parti İznik ve Gürsu`da tamam
401 DELEGE
 
AK Parti İznik Teşkilatının 5. Olağan Kongresi’nde mevcut başkan Mahmut Tamer Hersekli ve eski Boyalıca belediye başkanı olan Ali Çil için 401 delege sandık başına gitti.
 
İznik Zeytin Kooperatifi düğün salonunda gerçekleşen kongrenin divan başkanlığını AK Parti İl başkan Yardımcısı Abdullah Duman yaptı. AK Parti milletvelilleri Canan Candemir Çelik, İsmet Su, İsmail Aydın, Bedrettin Yıldırım, Önder Matlı, Hacı Turan, İl Başkanı Cemalettin Torun, bazı ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.
 
GERGİN DAKİKALAR
 
Kongrede zaman zaman tansiyon yükseldi. Kürsüye çıkan İznik Belediye başkanı Osman Sargın, İl başkanı Cemalettin Torun ve milletvekili İsmail Aydın’ın mevcut başkan Hersekli’yi destekleyen konuşmaları diğer aday Ali Çil’in tepkisine neden oldu. Konuşmasının ardından kürsüden inen Ali Çil, protokolü selamlarken, milletvekili İsmail Aydın ile Ali Çil arasında kısa süreli ağız dalaşı yaşandı. Çil, Aydın’ın elini tutarak, ‘adaletli ve eşit ol’ dedi. Aydın ise Çil’e ‘adaletli olma konusunu sana mı soracağım’ diyerek karşılık verdi.
 
Konuşmaların ardından yapılan seçimde toplam 390 geçerli oyun 236’sını alan Hersekli yeniden ilçe başkanlığı koltuğuna oturuken, rakibi Ali Çil ise 154 oy aldı.
 
Gürsu’da yapılan ilçe kongresinde ise tek aday olarak katılan mevcut ilçe başkanı Mustafa Yıldırım delegelerden oy alarak yeniden bu göreve seçildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X