AK Parti Milletvekili Tunç: “Bartın’da Milli Park, Yayla Ve Doğa Turizmini Canlandırıyoruz”

AK Parti Bartın Milletvekili ve adayı Yılmaz Tunç, yüzde 52’si Bartın sınırları içerisinde bulunan Küre Dağları Milli Parkı’na yaptıkları yatırımlarla…

AK Parti Milletvekili Tunç: “Bartın’da Milli Park, Yayla Ve Doğa Turizmini Canlandırıyoruz”

AK Parti Bartın Milletvekili ve adayı Yılmaz Tunç, yüzde 52’si Bartın sınırları içerisinde bulunan Küre Dağları Milli Parkı’na yaptıkları yatırımlarla bölgede milli park, yayla ve doğa turizminin de canlanması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. AK Parti Bartın Milletvekili ve adayı Yılmaz Tunç, Küre Dağları Milli Parkı Söğütlü Ziyaretçi ve Bilgilendirme Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Küre Dağlarına yaptıkları yatırımlarla ilgili bilgiler veren Milletvekili Tunç, Bartın’da deniz, tarih ve kültür turizminin yanında milli park, yayla ve doğa turizminin de canlanması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Milletvekili Tunç şöyle konuştu: “Küre Dağları Milli Parkı’nın yüzde 52’si Bartın sınırları içerisinde, yüzde 48’i de Kastamonu sınırları içerisinde. Türkiye’nin tek PAN Parks üyesi de Küre Dağları Milli Parkı’dır. Bartın’da milli parka yönelik önemli yatırımlarımız mevcut. Söğütlü ziyaretçi bilgilendirme merkezi de bunlardan bir tanesi. Misafirlerimiz burada konaklayabiliyorlar. Milli Parkla ilgili bilgilendirme toplantıları yapılabiliyor. Bunun gibi aynı şekilde de Ulus’ta da ziyaretçi ve bilgilendirme merkezi var. Orada da aynı şekilde güzel bir yatırım oldu. Ulus’ta ayrıca Etnografya müzemiz var. Tarihi Kocagöz konağını restore ettik. Küre Dağları Milli Parkı’na yönelik müze olarak hizmete açtık. Bartın’da deniz, tarih ve kültür turizminin yanında milli park, yayla ve doğa turizminin de canlanması için elimizden geleni yapıyoruz. Yeni dönemde de bu yatırımlarımızı artırarak devam ettireceğiz. Bartın’a daha fazla turistin gelmesi ve memleketimizi tanımaları için çalışmalarımız devam edecek.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X