AK Parti miting maratonuna başlıyor

AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu, 4 Ekim’de seçim beyannamesini açıklamasının ardından ilk mitingini 5 Ekim’de Samsun’da, ikincisini Erzurum’da gerçekleştirecek.

AK Parti miting maratonuna başlıyor

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 4 Ekim’de seçim beyannamesini açıklamasının ardından ilk mitingini Samsun’da gerçekleştirecek. İkinci mitingi Erzurum’da yapacak olan Davutoğlu’nun her gün bir mitinge katılması ve toplamda 23-24 ilde miting yapması planlanıyor.

AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Yıldız Seferinoğlu, AA muhabirine, seçime yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

AK Parti’nin 7 Haziran seçimlerinde birinci parti olduğunu ancak teşkilatların adaylarla ilgili yoğun eleştirileri bulunduğunu söyleyen Seferinoğlu, 1 Kasım seçimlerine yönelik “daha yerel adaylar” belirleme noktasında gayretleri olduğunu ifade etti.

Seferinoğlu, “Bütün adaylarımız çok iyiydi ama belki yerelde karşılığı daha az olanlar vardı 7 Haziran’da, bu seçimde ona daha çok dikkat ettik. Yerel dinamikleri bilen, taban siyaseti yapabilecek, teşkilatın da destekleyebileceği, talep edebileceği adaylar arasında karşıladık ve aday listesinin açıklanmasından itibaren ciddi manada teşkilatlarımızın bundan memnun olduğunu gördük” dedi.

“Türkiye’nin tamamında çok olumlu tepkiler aldık”

Seçim çalışmalarına çok iyi bir havada başladıklarını belirten Seferinoğlu, “Bu heyecan aslında partinin kurulduğunda yaşadığımız heyecana yakın bir heyecan oldu. Türkiye’nin tamamında çok olumlu tepkiler aldık. İnşallah bu havayı daha da artırarak seçimlere kadar sürdürürüz diye düşünüyorum. Ama adayların çok olumlu karşılandığını söyleyebilirim” diye konuştu.  

“Türkiye’de sandıklara hakim olan yegane parti AK Parti’dir” ifadesini kullanan Seferinoğlu, her sandıkta en az bir asil bir yedek sandık kurulu üyesinin ve bir müşahidin bulunduğunu aktardı. 

Seferinoğlu, kat, okul ve bina sorumlusu şeklinde bir teşkilatlanma yapılarının bulunduğunu belirterek, “Özellikle belli bölgelerde terör örgütünün baskısı altında maalesef sandık güvenliğini sağlayamamış olduk 7 Haziran’da. Bu dönem çok iddialıyız bu konuda, hem güvenlik tedbirleri anlamında çok yoğun tedbirler alındığını biliyoruz hem de partili arkadaşlarımızın sandık kurulu ve müşahit olarak yoğun bir şekilde sandıklara hakim olacaklarını biliyoruz. İnşallah 7 Haziran’da yaşanan aksaklıkların çoğu bu dönem olmayacak diye düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Seferinoğlu, 30 Mart, 7 Haziran ve Cumhurbaşkanı seçiminde de uyguladıkları “Sonuç Alım Sistemi”nin bulunduğunu, bunun sandık başından hızlı bir şekilde seçim sonuçlarının alınmasına yönelik bir çalışma olduğunu söyledi.

Sandık başındaki görevlilerin akıllı telefonlarla, internet üzerinden ya da genel merkez ve illerde kurulan çağrı merkezleri aracılığıyla sonuçları ilettiğini belirten Seferinoğlu, “Bu neyi sağlıyor? Geçmiş dönemde belli çevreler maniple ediyordu seçim sonuçlarıyla ilgili, YSK yayınlamaya başladığında yüzde 5 civarındayken, belli ajanslar yüzde 5 civarında seçim sonuçlarını açıklarken, bizim de yüzde 35’in üzerinde net bir sonuç elimizde var oluyordu. Dolayısıyla manipülasyona bu şekilde engel oluyoruz. Bu çalışmalarımız devam ediyor” ifadesini kullandı. 

“Haydi Bismillah”

Seferinoğlu, AK Parti’nin seçimlerde kullanacağı “Haydi Bismillah” şarkısının CHP’nin talebi doğrultusunda televizyon, radyo ve internette yayınlanmasının yasaklandığını söyledi.

Seferinoğlu, “Seçim araçlarında, mitinglerde, kapalı salon toplantılarında çalınmasında bu aşamada bir beis, yasak yok, kullanılabilir” dedi.

Mitingler Samsun’dan başlayacak

Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim programına ilişkin de bilgi veren Seferinoğlu, Davutoğlu’nun 3 Ekim’de Almanya’da bir programının olacağını, 4 Ekim Pazar günü de AK Parti’nin seçim beyannamesinin açıklanacağını hatırlattı.

Seferinoğlu, “Önümüzdeki hafta pazartesi itibarıyla 5 Ekim’de Samsun’dan başlayacak bir miting programımız var. Günde tek miting şeklinde planlanmış, istisna olabilir ancak şu anda yaptığımız çalışma böyle. Samsun ve akabinde Erzurum şeklinde devam eden, günde tek miting şeklinde bir organizasyonumuz olacak. Yaklaşık 23-24 miting planladık ancak 1-2 değişikliğin elbette zaman içerisinde olma ihtimali var” diye konuştu.

Yurtdışında yapılan çalışmalara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Seferinoğlu, yurtdışında da Seçim Koordinasyon Merkezi kurduklarını ifadesini kullandı.

Seferinoğlu, yurtiçinde gerçekleştirilen çalışmaların benzerinin yurtdışında da yapıldığına dikkati çekerek, 8 Ekim itibarıyla gümrüklerde ve yurtdışında oy kullanma işlemlerinin başlayacağını vurguladı. Seferinoğlu, “Yurtdışında da önemli olan sandığa insanların taşınması, bu yönüyle de bir çalışma ortaya koyuyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X