AK Parti tabanın % 90’ı seçim istiyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti tabanının yüzde 90’ının seçim istediğini belirterek, ”Koalisyon için çok düşük miktarda MHP’ye pozitif bakma var. İnşallah Başbakanımız ve Bahçeli’nin pazartesi günü yapacağı görüşmede olumlu sonuçlar çıkar diye dü

AK Parti tabanın % 90’ı seçim istiyor

Zeybekci, gazetecilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Türkiye 10 Ağustos 2014 tarihinde milletin doğrudan cumhurbaşkanını seçmesiyle yeni bir döneme girdiği, yönetim sisteminin bu anlamda değiştiği’ sözlerine ilişkin sorusu üzerine de, Türkiye’de millete sorarak anayasal değişiklik yapıldığını vurguladı. 

Türkiye’de Cumhurbaşkanı’nın milletin oylarıyla seçildiğini, bunun yeni bir durum ve bir değişiklik olduğunu vurgulayan Zeybekci, ”Bu değişikliği millet yapmıştır. Millet, bundan sonra bu ülkede cumhurbaşkanını ‘ben’ seçeceğim diyerek ana bir değişiklik yapmıştır. Siyasete düşen de bu ana değişikliğe uygun tali değişiklikleri yapmaktır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X